• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

"Дни на предизвикателствата" ще представи 14 филма от екстремните спортове (Видео)

"Дни на предизвикателствата" ще представи 14 филма от екстремните спортове (Видео)

/КРОСС/ Фестивалът на екстремните спортове "Дни на предизвикателствата" ще предложи богат и разнообразен подбор от филми.

Любителите на активностите сред природата ще могат да се насладят на 14 продукции, свързани с алпинизма, катеренето, парапланеризма, бягането, ветроходството, ските и сноуборда.

Събитието ще се проведе от 2 до 5 декември във Френския културен институт и Университета по архитектура, строителство и геодезия.

И тази година фестивалът ще представи приключения от различни точки на света, красотата на природата и начините за нейното опазване, като водеща тема е биоразнообразието.

Сред филмите в програмата е проектът на българския парапланерист Веселин Овчаров - "Acro Cross: Страст за летене", реализиран през 2019 г. в небето над Стара планина. Калоян Пенчев също ще представи документални кадри от бягането си по време по европейския туристически маршрут Е4.

Феновете на катеренето ще видят истории от поредицата Reel Rock Tour и China Jam, носител на 21 награди за планинарско кино. INSIDE ще даде философски поглед към живота на странстващия по високите етажи на света Кристоф Дюмаре - гид и алпинист, който има изкачвания в Алпите и по света.

 

&feature=emb_logo

 

Световният рекордьор във височинния парапланеризъм Антоан Жирар ще престави филмите си "Полетът на кондора" и "Изгубен в Каракорум". Французинът е първият човек, прелетял с парапланер над Броуд Пик (8157 м) .

SHELTER и NARCIS ще заредят зрителите със снежна емоция, а за любителите на водните активности ще бъде показат филмът Dream Ocean.

Сред гостите, които са потвърдили участието си, са още Еврард Вендербаум - документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия и ултрамаратонецът Дион Леонард. Българското присъствие ще бъде отбелязано от Владимир Павлов, който се спусна със сноуборд от осемхилядника Манаслу.

Билетите за събитието се продават онлайн, като тридневните пропуски струват 30 лева. В дните на събитието на място ще могат да се закупят и еднодневни билети на цена 12 лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.