• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

С грижа за здравето на очите AOC представя Anti-Blue Light дисплеи без трептене

С грижа за здравето на очите AOC представя Anti-Blue Light дисплеи без трептене

/КРОСС/ В своята нова линия от дисплеи, AOC са намерили начин да намалят рисковете, които са пропорционални на времето, прекарано зад екрана. Затова новите 22″ (55.9 см) и 24″ (61 см) модели идват с иновативни технологии: Anti-Blue Light и Flicker FREE. Борейки се със застрашаващи здравето фактори като стрес на ретината и макулна дегенерация, технологията Anti-Blue Light на AOC намалява вредната синя светлина с над 90%, без да нарушава чистотата на цвета. Освен нея, технологията Flicker FREE елиминира умората на очите, която може да се появи, дори без зрителят да забележи.

Според солиден набор от доказателства, извънредното излагане на синя светлина, излъчвана от дисплеите, причинява стрес на ретината, който е директно свързан с формирането на зависима от възрастта макулна дегенерация, позната като ARMD. Симптомите на тази болест са намаляване или пълна загуба на централното зрение. Миналите опити за намаляване на вредната синя светлина бяха ограничени до софтуерно базирани подходи и блокиране на синята светлина чрез филтриращи механизми като специални очила или допълнително покритие пред екрана на монитора. Като резултат обаче, потребителите трябваше да приемат негативните ефекти върху чистотата на цвета. Новите Anti-Blue Light модели на AOC E2276VWM6 и E2476VWM6 са базирани на специална LED технология, която променя пикът на дължината на вълната от вредните 450 nm на по-безопасните 460 nm, а това намалява вредната светлина с над 90 % като същевременно гарантира, че точното количество синя светлина бива излъчвано с цел постигане на точно пресъздаване на цвета.

Здравето на потребителите е предизвикателство, което AOC приема насериозно. В тази връзка заедно с новата Anti-Blue Light технология, новите модели на AOC E2276VWM6 и E2476VWM6 включват и функция, която гарантира нулево трептене при гледане. Трептенето е ефект, който се появява, когато контролерът на LED подсветката на монитора настройва нивата на яркост, докато се извършва опресняване на съдържанието на екрана. Това може да повлияе на очите и да предизвика умора в тях, без дори зрителят да разбере. Така Flicker FREE функцията помага за намаляване на различните заплахи за здравето на очите, които могат да бъдат причинени от трептене.

Освен насочените към здравето предимства, моделите E2276VWM6 и E2476VWM6 идват и с богат набор от други полезни възможности. Новите модели, които са осезаемо леки, имат 1920 x 1080 Full HD резолюция и предлагат живи, и ярки цветове. Те разполагат с HDMI конектор, който поддържа MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link) - полезна функция за почитателите на устройства с Android. Тя позволява екраните на смартфони и таблети да бъдат дублирани на голям 22″ или 24″ екран. Това, което е още по-ценно при MHL 2.0, е фактът, че само с един кабел мобилните устройства могат да бъдат зареждани, докато възпроизвеждат звук, видео или ви позволяват да сърфирате в Интернет. И двата модела се отличават с екстремно кратко време за реакция на пикселите от съответно 1 ms и 2 ms, което ги прави идеални за работа, гледане на динамично видео или игри.

AOC предлага 3-годишна гаранция със замяна на място и за двата нови модела.

E2276VWM6 и E2476VWM6 с Anti-blue Light и Flicker FREE технологии са налични на препоръчителни крайни цени от съответно 270 лв. с ДДС и 310 лв. с ДДС.


AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласният сервиз, атрактивният дизайн, грижата за околната среда и иновативността на продуктите, предлагани на конкурентни цени, са причините, поради които все повече потребители и дистрибутори имат доверие в марката AOC. Изключително широкото портфолио от компютърни дисплеи е спечелило множество награди. AOC е подразделение на TPV Technology Limited - най-големият производител на дисплеи в света. AOC обслужва пазарите в Западна Европа, Средния Изток и Африка чрез централата си в Амстердам. Източноевропейският пазар и страните от ОНД се обслужват от локален офис в Прага. AOC работи с всички големи IT дистрибутори и риселъри посредством мрежата си от локални търговски екипи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой ще каже ли дали се продават в България?

12.02.2015 00:26:50

Анонимен

И кой ги предлага? В България, разбира се!

08.01.2015 12:34:11

Анонимен

От къде биха могли да бъдат закупени?

30.12.2014 15:48:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.