• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Древният свят оживява в Националния исторически музей

Древният свят оживява в Националния исторически музей

/КРОСС/ Националният исторически музей /НИМ/ и неговия Детски музейно-образователен център организират фестивал на древните култури "Приключения в Древния свят" на 18 и 19 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

В последните слънчеви дни на октомври в партньорство с Българското египтологическо общество, Сдружението за антични реконструкции "Mos Maiorum Ulpiae Serdicae", Националната гимназия за древни езици и култури - НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", НИМ и Детски музейно-образователен център към НИМ ще запознаят малките посетители на възраст между 6 и 14 години и техните родители с вълнуващия свят на древните култури на Египет, Тракия, Гърция и Рим.

В два последователни дни малчуганите ще имат възможност да се включат в ателиета и работилници, където ще могат да научат как се четат и пишат египетски йероглифи, ще имат възможност да сглобяват макет на древноегипетски храм, а по-малките дами ще разберат как са поддържали красотата си древноегипетските царици.

Националната гимназия за древни езици и култури ще представи света на древните гърци и римляни с театрално ателие, в което всяко едно от децата ще може да се преобрази в античен герой и да участва в драматизация на различни старогръцки митове.

В края на приключенията в древния свят ще има викторина, а победителите ще бъдат наградени с книги, любезно предоставени от детските издателства "Златното пате" и "Фют".

Фестивалът "Приключения в Древния свят" ще се състои в петък и събота, от 11.00 до 15.00 ч., в Централно фоайе на Националния исторически музей, като входът е с билети за музея.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.