• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Владимир Чуков: Сулеймани стана жертва на собствената си пропаганда

Владимир Чуков: Сулеймани стана жертва на собствената си пропаганда

/КРОСС/ Касем Сулеймани стана жертва на собствената си медийна пропаганда. Иранският генерал си помисли, че след като докара руския президент Владимир Путин в Сирия, ще може да се намеси в американската вътрешна политика. Сулеймани беше конструкторът на войната в Сирия, това обясни в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" арабистът проф. Владимир Чуков. Експертът изтъкна, че след вчерашната пресконференция на американския държавен глава Доналд Тръмп е станало ясно, че няма да има повече военни удари в Близкия изток, но санкциите към Техеран ще продължат и ще бъдат затегнати. Проф. Чуков смята, че настроенията в Иран са разнопосочни - от една страна духовният водач Аятолах Али Хаменей и неговите близки не искат промяна, докато президентът Хасан Рухани и външният министър Мохамед Зариф са готови да седнат на масата за преговори.

Очевидно в Иран се чудят какво да правят. Трябва да се отбележи, че Сулеймани и Зариф бяха персонални опоненти. Те изпитваха лична нетърпимост един към друг, допълни арабистът. По думите на проф.Чуков Иран са направили крачка назад с оглед на вътрешното настроение и опозиция в лицето на външния министър. В същото време не искат да рискуват присъствието си в ръководната роля, която формира Али Хаменей, обясни още той.

Миналата година Мохамед Зариф си подаде оставката, защото Сулеймани буквално взе Башар Асад и го заведе на посещение в Техеран и всички разбраха за това от медиите. Именно иранският генерал създаде всички „проксита" извън неговата страна, подчерта Чуков. Освен това експертът обясни, че „разкрачената" ситуация в Близкия изток продължава заради позицията на Европа, която стои зад ядреното споразумение и дори е създала механизъм да компенсира иранците. По думите му при евентуален военен конфликт между САЩ и Иран е ясно какъв ще е изходът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.