• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

На бизнеса не достигат строители, образовани работници и инженери

На бизнеса не достигат строители, образовани работници и инженери

/КРОСС/ Бизнесът търси таланти. Най-трудни за намиране са хора, които не просто вършат работата си, но имат отношение към колегите си. Имат изградени трудови навици, спазват работното време и правилата. Данните, че 62% от работодателите не могат да намерят таланти, са на една от големите агенции за подбор на персонал. Според анализа, на пазара не достигат добри строители, образовани работници и инженери. Екипността при Георги и Тодор от Монтана работи от години. Те са като най-търсените за фирмите таланти, но са избрали да не работят за тях. 81% от служителите гледат първо заплатата. След това - дали в работата има смисъл и свобода кога и къде да я свършиш. В ерата на технологиите ако фирмата намери хора с умения и желание вече ги нарича таланти.

Mного повече неща трябва да може един човек. Tрябва да бъдат доста по-емоционално интелигентни. Dа спазват работна политика, работно време, начини, процедури на работа - по повод тяхната безопасност на работа и т.н, разказва Мария Стоева - мениджър "Бизнес развитие" в агенция за подбор на персонал.

Освен строителите, най-търсени са заварчици, шлосери, кранисти. И инженери - затова работодателите искат математика да се учи от ранно детство. И матурата да е задължителна.

Ако напишете в Google СМГ и Оксфорд, ще установите, че нашата математическа гимназия излъчва най-много студенти в Оксфорд, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

54% от компаниите отчитат липса на умения при кандидатите за работа. А в занаятите това е особено важно. Георги и Тодор чистят обектите всяка вечер преди да си тръгнат. Защото знаят, че през 2020-та талантът се оценява по нови критерии. А ако работиш това, което искаш, но и можеш - работиш и пееш. Таланти не стигат и в света - по данни на експертите. Най-много даровити служители липсват на САЩ, Мексико и Италия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.