• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФ

Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФ

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко трябва да престане да се разпорежда с териториите на други държави, в частност с територията на руски Крим, заяви пред РИА Новости вицепремиерът на кримското правителство Руслан Балбек.

По-рано по време на мероприятие, посветено на 72-рата годишнина от депортацията на кримските татари, украинският президент заяви, че ще инициира промени в конституцията на страната с цел създаването на национална автономия на кримските татари в Крим, в състава на суверенната украинска държава.

„Лесно е да се разпореждаш с нещо, което не ти принадлежи. Кримските татари гледат на подобни думи не като на нещо друго, а като пореден опит да се спекулира с чувствата им. Решенията на президента на друга страна, който няма никакво отношение към Крим, не носят никакви нито политически, нито юридически последици, а са само провокация“, заяви Балбек.

По думите му всички гръмки обещания от страна на Киев се правят с една единствена цел – да въздействат психологически на кримските татари, за да формират протестни отношения. „Киевските власти разглеждат кримските татари като разменна монета в геополитическата и идеологическа конфронтация между Запада и Русия“, подчерта Балбе

Вицепремиерът припомни, че киевските власти са имали на разположение повече от двадесет години, за да предприемат нещо по отношение на кримските татари, но резултатът от това е нулев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.