• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Руска фирма изкарва 5000 таксита на протест

Руска фирма изкарва 5000 таксита на протест

/КРОСС/ Националният таксиметров синдикат излиза на протест срещу фирма за таксита на ръба на закона. Става дума за руската „Максим", предаде NOVА.

Протестът ще се състои в четвъртък от 14 часа. Срещу нелегалните таксита на "Максим" се обединиха всички таксиметрови фирми. КЗК също започва проверка.

„Излизаме на протест сега, защото от около две години тази фирма оперира на софийския пазар по този порочен начин, а вече и в други градове За момента нямаме реален резултат за преустановяването на тази дейност. Решихме да предприемем тази крачка като крайна мярка, за да можем да активизираме институциите, които имат правомощия в тази посока. В рамките на днешния ден ще бъде внесена официална протестна нота до едни от най-големите и най-важни институции в Република България, заедно с наша разработка, която касае принципа на работа на тази фирма, срещу която се изправяме", обясни Райна Димитрова, председател на Националния таксиметров синдикат. Тя допълни, че към протеста ще се присъединят всички, които законно извършват таксиметрови превози. Участие са заявили над 5000 автомобила.

В една от бившите съветски републики въпросната фирма е нулирала целия таксиметров пазар, возейки на дъмпингови цени, допълниха от синдиката.

Руската компания предлага хора с личните си коли, без какъвто и да е било лиценз за таксита и без касов апарат, да возят пътници срещу заплащане, предаде в репортаж NOVA.

Колата не е оборудвана с касов апарат, няма и карта на водача. „Абсолютно никакви изисквания няма към шофьора. По никакъв начин не са ме карали да подпиша каквото и да било. Аз съм ходил в офиса точно един път, и то защото имах проблем със самото приложение", казва човек, работил във фирмата, пожелал да остане анонимен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.