• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Дърво на желанията оживява на истанбулското летище (Снимки)

Дърво на желанията оживява на истанбулското летище (Снимки)

/КРОСС/ Малко встрани от главната алея на централното лоби на новото летище в Истанбул, е разположено едно дърво. Там всеки пасажер, който има свободна минутка, може да напише на лист и да закачи съкровено желание – своя мечта, която иска да му се сбъдне.

Кратка проверка показа, че дори фенове на български футболни клубове прибягват до тази последна надежда, предвид тъжното развитие на великата игра по нашите терени.

Растителният елемент сякаш оживява оригиналния, но малко студен интериор на аерогарата с нейния огромен, нечовешки мащаб.

Още по-приятното е, че тя служи за украса на входа на зоната от лобито, която е превзета от анадолската кухня.

Едно до друго са разположени заведения, където може да се опита прочутата скара, митичните мезета, невероятните тестени изделия, сладкарските изкушения, които докарват туриста до състоянието „байгън”, типичния чай в крушовидни чашки, легендарното турско кафе и прославения и по нашите земи айран, който влияе по-добре от витамин и аспирин, ако човек има дълъг престой на летището преди или след изтощителен полет.



А от тази аерогара ние – българите, най-често летим към далечните източни дестинации.

Всичко това се консумира на фона на трелите на популярни песни от световната забавна музика, изпълнени на турски език от местните звезди и поради това звучащи доста интересно.

От зоната с общите столове и кресла за всички заведения в национален стил веднага се влиза в тази част на безмитния магазин, в която са наредени безброй видове локуми и други кулинарни сувенири, които повечето туристи отнасят от Турция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.