• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/София без посланик в Лондон, докато Брекзит тресе. Под това заглавие неделното издание на "24 часа" публикува материал, в който от вестника твърдят, че досегашният посланик Константин Димитров си е тръгнал от Лондон преди дни, въпреки че все още няма определен титуляр за поста му.

Изданието обяснява казуса с "отсъствието на диалог между правителство и президент". Вестникът припомня оплакването на външният министър Екатерина Захариева, че президентът Румен Радев се бави с процедурата по назначаване на нови посланици. Временно управляващ посолството е заместник-посланичката Теофана Крайнина, а от външното министерство успокояват, че всички служители, които се занимават с Брекзит, остават да работят.

"Светият синод срещу аборта, но за шамара" - под това заглавие "Телеграф" обобщава официалната позиция на православната църква, която настоява за редакция на Националната стратегия за детето. "Никаква причина освен най-тежки заболявания на майката или малформативни отклонения при самия плод не могат да оправдаят разрешеното от държавата планирано унищожаване на детски живот", гласи цитираната позиция на църквата за абортите. Синодът критикува и забраната на телесните наказания над децата, като посочва, че липсата им създава условия за тотално непослушание на детето, цитира "Телеграф" позицията на църквата.

Стара двулевка с цена колкото гарсониера, е озаглавен обширен материал на същото издание, базиран на "проучване сред родни нумизмати". До 50 000 лева за брой достига цената на най-скъпите български монети. На първо място се нарежда митичната двулевка от 1916, от която са запазени не повече от 30-40 бройки, пише "Телеграф".

Когато в Левски и ЦСКА се карат, Лудогорец пак печели, е заглавието на анализ на журналиста от 24 часа Едуард Папазян за ситуацията в двата най-популярни футболни клуба у нас. Папазян изтъква, че "и двата отбора смениха треньорите си след началото на подготовката и на практика седмица преди подновяването на първенството". "Вътрешните войни в Левски и ЦСКА вече дори не са интересни, контрата остава у истинските привърженици, които чакат титла 10-11 години", допълва журналистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.