• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Новите телевизори на LG работят със системи за изкуствен интелект и интелигентни процесори

Новите телевизори на LG работят със системи за изкуствен интелект и интелигентни процесори

/КРОСС/ LG Electronics (LG) ще представи новите си иновативни телевизори с ThinQ AI по време на изложението CES 2019. Те работят с втора генерация α (Alpha) 9 Gen 2 интелигентни процесори на LG и нов алгоритъм за учене. Благодаряние на новия си алгоритъм телевизорите на LG дават оптимално качесто на картината и звука, съобразено с условията в стаята, в която е разположен телевизора.

Новите модели телевизори на LG работят със смарт платформата на компанията, която дава достъп до системи за изкуствен интелект Alexa на Амазон и вградената Google Assistant. Потребителите също ще могат да работят с устройството с гласови команди и интуитивната Home Dashboard система, която позволява да се контролират други смарт устройства директно през телевизора.

Процесорът α9 Gen 2, интегриран в моделите Z9, W9, E9 и C9 на OLED телевизорите на LG, дава високо качество на картината и звука благодарение на алгоритъм базиран на база данни от над 1 милион изображения. Този алгоритъм анализира качеството на изображенията и предоставя оптимален вариант за визуализация. 88-инчовият OLED Z9 телевизор на LG с 8K качество на картината, което прави изображенията живи и детайлни.

В допълнение новият процесор оптимизира яркостта на изображението на база на това как човешкото око възприема светлината в различни условия. Процесорът използва сензор за околна светлина и автоматично променя яркостта. Дори и най-тъмните сцени се виждат детайлно и с дълбочина на цветовете и контраста благодарение на α9 Gen 2 процесорът с изкуствен интелект.

Интелигентен алгоритъм също работи и за качеството на звука, като могат да се миксират два аудио канала за да се създаде виртуален 5.1 съраунд звук. Процесорът α9 Gen 2 оптимизира звука на базата на вида съдържание, като прави гласовете по чисти при гледане на филми, новинарски емисии и друго съдържание. Потребителите могат да променят настройките на звука на базата на стаята, в която е разположен телевизора и неговата позиция. Новите OLED телевизори отново включват и Dolby Atmos система за невероятно реалистичен звук.

Системата за интелигентен дом ThinQ AI, за първи път добавено като функция към LG телевизорите през 2018, позволява контрол благодарение на вградената система за изкуствен интелект Google Assistant. Тя позволява на потребителите да контролират телевизора си с гласова команда и през приложение на телефона, като могат да извършват и всекидневни дейности като например да си поръчат пица без да има нужда да спират излъчването на екрана си.

Тази година LG разширява функционалността на телевизорите си, като вече ще може да се интегрира и системата за изкуствен интелект Alexa на Амазон. С Amazon Prime бутона на дистанционното, потребителите могат да контролират с гласови команди своите смарт устройства свързани с Alexa и да задават въпроси, да получат информация за автомобилния трафик или любимите си телевизионни канали, да намират страхотни рецепти и вдъхновение за кухнята.

Процесорът α9 Gen 2 е интегриран и в 79-инчовия 8K LCD TV телевизор (модел SM99) и премиум LCD телевизорите от SM9X и SM8X серията, които вече ще са на пазара с името NanoCell TV. Nano-Cell телевизорите също предлагат работа с ThinQ AI и интелигентната система за качествен звук и картина.

Посетителите на изложението CES 2019 в Лас Вегас ще могат да изпробват новите телевизори с ThinQ AI от 8 до 11 януари на щанда на LG.

Снимки LG

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.