• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Провал за Тереза Мей. Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит

Провал за Тереза Мей. Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит

/КРОСС/ Премиерът Тереза Мей претърпя поражение в гласуването в британския парламент за споразумението с ЕС за Брекзит. "Против" гласуваха 432 депутати, а "за" - едва 202. Това поражение с 230 гласа е прецедент в съвременната история на Великобритания.Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви след гласуването, че внася вот на недоверие срещу правителството.

Би Би Си отбелязва, че ако правителството утре изгуби вота на недоверие, Мей ще трябва да подаде оставка.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съжаление за резултата от днешното гласуване.

Опасността от оттегляне на Великобритания от ЕС без споразумение днес нарасна, заяви Юнкер.

Длъжни сме да изпълним волята на избирателите, изразена на референдума. Длъжни сме да изпълним взетото по демократичен начин решение. Отговорността на всички нас в този момент е огромна, защото това е историческо решение, което ще предопредели бъдещето на нашата страна за поколения напред, каза преди решаващия вот Тереза Мей в препълнената зала на Камарата на общините.

Лидерът на опозицията Джереми Корбин призова депутатите да отхвърлят документа и обяви, че Великобритания може да поднови преговорите с ЕС по условията на излизането от блока.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така е анонимен. Това е нацията, която ни е прецаквала най-много, винаги. Знам, че на някои може да им звучи, така и да си мисля, че други нации са ни поробвали, комунизирали и т.н. Но тия гадни копеленца не се интересуват от нищо, освен от това, да те прецакат. Мазни гадинки. Българската армия е направила чудеса, а тия гадини са ни рзцепили. Имат самучуствието, че са владетелите на света, а същевеменно осъзнават, че са пълни дупки. Но не се предават, и ще опитат да унижат всяка друга нация, съюз, и прочие, само да покажт колко са "големи" малки им топки.

15.01.2019 23:29:53

Анонимен

Ха да им е честито на всички. На едните че не знаят какво искат, а на тези които искат че не им стиска. Нация от лицемери, егоисти и предатели. За тях няма вечни приятели, има вечни интереси.

15.01.2019 23:01:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.