• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Христо Терзийски: Обирите на банкомати се увеличават в България и в Европа

Христо Терзийски: Обирите на банкомати се увеличават в България и в Европа

/КРОСС/ Директорът на Националната полиция Христо Терзийски коментира в "Неделя 150" по БНР въпроса за издирваната банда за обири на банкомати.

Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с обира. Те не са напуснали страната, уточни Терзийски и ги призова да се предадат. Практиката да бъдат взривявани банкомати стартира преди няколко години. Първите случаи са в Холандия, после - в Германия и Франция. Имаме статистически данни, че се увеличават и в Европа.

Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни. Преди няколко години бяха цялостно изтръгвани от основите на конструкцията. Дадохме съответните предписания и вече са с вградени лостове, които се вкопават в земята. Но тенденцията с взривяването е от няколко години насам, добави Терзийски.

В началото на октомври бяха дадени предписания за противодействие, но говорим за различни притежатели. Един от начините за предпазване е омастиляване на банкнотите при взрив. Даваме ежегодно на банките предписания за тяхното имущество. При последния случай камерите са били на достъпно място за престъпниците и са били отклонени.

Христо Терзийски коментира и проблема с телефонните измами:

От десетина години се говори за телефонни измами. В последната година благодарение на медиите наистина застанаха във фокуса на общественото мнивание. Трябва да говорим всеки ден за тях, защото потърпевши са нашите родители. Сформирахме специални звена за противодействие на телефонните измами. Даваме сериозен медиен отзвук. Резултатите тази година са добри - имаме доста неутрализирани групи, допълни комисар Терзийски.

Терзийски обърна внимание върху огромния проблем с катасрофите по нашите пътища. През нощта отново има инцидент със загинали деца.

Има тежка катастрофа в района на Ловеч. Четири непълнолетни деца са пътували с кола от село Кирчево до Ловеч. Загиват две непълнолетни деца - 15 -годишно, което е карало колата и друго, което се е возило. Трето е в болница в тежко състояние. Пътно-транспортните произшествия са страшен бич са страшен бич. Като родители и общество не бива да допускаме непълнолетни деца безконтролно да се качват и да управляват коли. Допускаме това да продължава да се случва, подчерта комисар Терзийски.

Много сериозен ресурс ангажираме за Председателство. Работим съвместно с ДАНС, НСО, Столична община,НДК, Летища София и други институции. Има сериозен ресурс за техническо обезпечаване. Правим всичко възможно да премине добре, подчерта комисар Терзийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е, това вече оправдава немощта на МВР. Не могат да се справят и с най-малката престъпност, но международното положение ще ги спаси :)

12.11.2017 22:12:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.