• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Tesla строи новия си завод в Германия

Tesla строи новия си завод в Германия

/КРОСС/ Новият автомобилен завод на Tesla, който ще обслужва европейския пазар, ще бъде базиран в Германия.

Това заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск във вторник.

Мъск каза по време на церемония по време на наградите на Златния волан на Германия, че новата „Gigafactory“ ще бъде „в района на Берлин“, съобщи АФП.

Той каза, че компанията е планирала съоръжението „в близост до новото летище“ в Берлин и че Tesla също ще създаде дизайнерски център в района.

„Всички знаят, че немският инженеринг е изключителен и това е част от причината да локализираме нашата Gigafactory – Европа в Германия“, каза той от сцената.

„Също така ще създадем инженерно-дизайнерски център в Берлин, защото смятам, че Берлин има някои от най-добрите арт-школи в света.“

Новината свидетелства за глобалната експанзия за производителя на електрически автомобили, който миналия месец заяви, че фабриката му в Китай е започнала производство.

Мъск сподели малко подробности, но според информациите компанията се надява да започне европейското си производство до 2021 година.

„В Берлин ще се произвеждат батерии, двигатели и превозни средства, като започнем от Model Y“, добави Мъск в Туитър.

Смята се, че Tesla има около 30 процента от европейския пазар за автомобили с батерии.

Съобщението на Мъск е добра новина за германската автомобилна индустрия, според професор Фердинанд Дюденхофер от Центъра за автомобилни изследвания в университета в Дуисбург-Есен.

„Tesla“, произвеждащ електрически автомобили в Германия, може да е сериозна конкуренция на Volkswagen, BMW и Daimler, ускорявайки иновациите в сектора там, заяви Дюденхофер.

Миналия месец Tesla обяви, че отчита печалба в наскоро приключилото тримесечие, вместо да има загуби, както очакваха анализаторите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мъск каза по време на церемония по време на наградите на Златния волан на Германия, че новата „Gigafactory“ ще бъде „в района на Берлин“, съобщи АФП. Мъск може да каже каквото си намисли! Отразявайте факти, а не приказки, драги медийни ку*ви!

14.11.2019 00:17:18

Анонимен

Новият Остап Бендер не е ли вече за затвора?!

14.11.2019 00:12:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.