• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бизнес и синдикати на протест срещу цената на тока

Бизнес и синдикати на протест срещу цената на тока

/КРОСС/На национален протест срещу увеличението на цената на тока излизат днес работодателските организации Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТТП), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Над 1000 предприятията ще се включат в демонстрацията. Към тях се присъединяват и синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа".

Сред акцентите на протестите ще бъде изключването на мощностите в предприятията. Особено сериозни ще бъдат те в Стара Загора, Казанлък, Разград - „Амилум" и Стомана Перник.

Протестът в София ще започне в 11 часа пред Министерския съвет и Президентството в столицата. От там ще тръгне шествие през сградата на КЕВР, до парламента и обратно. По думите на изпълнителния директор на КРИБ Евгени Иванов действията им "ще затворят София и България".

Протестни шествия на представители на различни индустрии ще има в 29 града, като очакванията са да се присъединят над 1000 предприятия.

Председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов посочи основните искания на бизнеса - пътна карта с мерки за изчистване на дефицита в Националната електрическа компания (НЕК) и недопускане на натрупване на нови задължения. Организациите настояват да има ново ценово решение едва след приемането на тази пътна карта. Стаменов посочи, че това може да стане от 1 януари 2016 г.

Според премиера Бойко Борисов цената на тока не би трябвало да се вдига.

Шефът на КЕВР Иван Иванов обаче обяви, че няма законова възможност решението за цените на електроенергия да бъде отложено отново. Изчисленията на КЕВР са, че от задържането на цената на тока държавната компания губи по около 50 млн. лева на месец.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.