• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

На протест срещу ТПТИ

На протест срещу ТПТИ

София /КРОСС/ В София и Варна ще се проведат граждански протести под надслов „НЕ НА ТПТИ и СЕТА".
За София сборният пункт на участниците ще бъде пред сградата на Европейската комисия на ул. „Г. С. Раковски" 124 в 19.00 ч., след което ще премине шествие по маршрут: сградата на Европейската комисия - Министерство на икономиката - Народно събрание - сградата на БНТ.
За Варна сборният пункт на участниците ще бъде пред Община Варна в 18.00 ч., след което ще премине шествие по маршрут: пл. „Съединение" - бул. „Цар Освободител" - по „Княз Борис" I към бул. „Сливница" - Община Варна.
„Почти 1 милиард души от двата бряга на Атлантическия океан ще се се окажат в усмирителната риза на неолибералните политики, ако бъде сключено Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ. Търговското споразумение с Канада - СЕТА вече е финализирано и чака одобрение. То включва абсолютно същите обезпокоителни моменти като ТПТИ. С уеднаквяването на нетарифните бариери, предвидено в споразумението, на практика ще се занижат санитарните и хранителни стандарти в търговията и Европа ще бъде принудена да отмени съществуващите в момента забрани за внос на обработени с химични вещества меса и храни. Част от преговорите по ТПТИ са арбитражните съдилища ISDS, в рамките на които големите чуждестранни компании ще могат да съдят държавите без право на обжалване от тяхна страна, ако сметнат, че местни регулации и стандарти им пречат да постигнат планираните печалби. Преговорният процес по ТПТИ се води при пълна непрозрачност, отричайки основното право на европейския гражданин за достъп до информация", посочват организаторите на проявата.
Протестът обединява граждани, обявяващи се срещу търговските и инвестиционни договори, които заплашват нашите демократични права, хранителна независимост, работни места и екология. Той е съгласуван със Столична община и Община Варна и с органите на реда. Протестът е граждански и на него не могат да бъдат издигани знамена на политически партии.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.