• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

С 56 електробуса последно поколение ще се чака по-малко на спирките

 С 56 електробуса последно поколение ще се чака по-малко на спирките

/КРОСС/ Нови 56 електробусапоследнопоколение ще попълнят редиците на градския транспорт в Бургас. Закупуването им ще позволидасе учестятразписаниятапонатоваренителинии и да се оптимизира транспортната схема.
  „Част от сегашните ни нови автобуси ще бъдат пренасочени към обслужване на съставните селища в общината. Така техните жители също ще се возят на екологично чисти и климатизирани транспортни средства", съобщи Димитър Николов.
   С увеличаването на подвижния състав общинският превозвач „Бургасбус" ще разполага с достатъчно резервни автобуси, за да гарантира бърза реакция и подмянанапревознитесредства с изправнипри ПТП и повреди.
   Времето за придвижване ще бъде намалено още с надграждане на систематаотбързиавтобуснилинии. За целта ще бъдатреконструираниновиучастъциотосновнитетранспортнитрасета. Поетапно ще бъде увеличен броятнакръстовищата с автоматизираноуправление. Информационнитабланавходнитеградскиартериищепредоставятинформациязазадръствания, ремонти, ПТП, задамогатводачитедапланиратмаршрутитеси и даоптимизиратвреметозапътуване.
  Още преди да се сдобие с новите 56 електробуса, Община Бургас обнови цялостно професионалната гимназия по транспорт със специализираните й кабинети и работилници, а от тази есен в нея е разкрита паралелка „Електрически транспортни средства". Друга новост от настоящата учебна 2019/2020 г. е тази, че успешно завършилите младежи получават в самото училище свидетелство за управление на МПС - категория С, без да заплащат допълнителни курсове за този документ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.