• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Индексите на оборота в услугите през третото тримесечие на 2019 г.

Индексите на оборота в услугите през третото тримесечие на 2019 г.

/КРОСС/ Индексите на оборота в услугите обхващат дейностите, включени в секторите „Транспорт, складиране и пощи“, „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“ и „Други бизнес услуги“.

Тримесечни изменения По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 г. общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи“, изчислен от сезонно изгладени данни, намалява с 0.6% спрямо второто тримесечие на 2019 година. Понижение е регистрирано при „Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта“ (3.4%).

Най-значително увеличение се наблюдава при „Въздушен транспорт“ - с 3.1%, и „Воден транспорт“ - с 2.7%.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“ нараства с 3.2% спрямо второто тримесечие на 2019 година.

Най-значителен ръст е регистриран при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (18.1%) и „Издателска дейност“ (9.2%). Намаление е отчетено при „Далекосъобщения“ - с 1.4%. 

При Други бизнес услуги най-съществено повишение спрямо предходното тримесечие се наблюдава при „Рекламна дейност и проучване на пазари“ - с 8.4%, и „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ - с 6.6%. Спад е регистриран при „Други професионални дейности“ - с 11.0%, и „Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението“ - с 6.4%.

Годишни изменения

През третото тримесечие на 2019 г. общият индекс на календарно изгладените данни на оборота в сектор „Транспорт, складиране и пощи“ нараства с 6.0% в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. Увеличение е регистрирано при всички дейности, като то е най-голямо при „Воден транспорт“ - с 53.4%.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“, изчислен от календарно изгладени данни, е със 17.2% повисок през третото тримесечие на 2019 г. в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. Найсъществен ръст се наблюдава при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (40.2%) и „Дейности в областта на информационните технологии“ (27.5%). 

При Други бизнес услуги индексите на оборота са по-високи в сравнение с третото тримесечие на 2018 г., като най-голям ръст е отчетен при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ - с 28.3%, „Други професионални дейности“ - с 19.1%, и „Дейности по почистване“ - със 17.9%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.