• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Северна Корея: Тръмп е безразсъден и непостоянен старец

Северна Корея: Тръмп е безразсъден и непостоянен старец

/КРОСС/ Северна корея днес отново обиди американския президент Доналд Тръмп, като го нарече "безразсъден и непостоянен старец", след като той написа в Туитър, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска да загърби специалните отношения между двамата и да повлияе на американските избори, като предприеме враждебни действия.

Високопоставен представител на Пхенян, Ким Йон-чхол, бивш преговарящ за ядрената програма на Пхенян, заяви в декларация, цитирана от официалната агенция КЦТА, че страната му няма да се огъне пред американския натиск, понеже няма какво да губи, и обвини администрацията на Тпръмп, че се опитва да печели време преди изтичането на едногодишния краен срок, поставен от Ким Чин-ун пред Вашингтон да спаси от провал ядрените преговори.

В неделя Тръмп заяви в туит, че "Ким Чен-ун е прекалено умен и има прекалено много да губи, всъщност всичко, ако действа по враждебен начин. Северна Корея, под ръководството на Ким Чен-ун, има огромен икономически потенциал, но трябва да се денуклеаризира, както обеща". Тръмп добави, че Ким не би искал да "развали специалните си отношения с президента на САЩ, нито да се намесва в американските президентски избори през ноември".

Днес Ким Йон-чхол отвърна, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун може да промени мнението си за президента на САЩ, ако той продължава да прави "неуместни и опасни" изказвания. По думите му "туитовете на Тръмп ясно показват, че той е раздразнителен стар човек, лишен от търпение. Щом като е такъв безразсъден и непостоянен стар човек, може да дойде време, когато няма да можем да го наречем другояче освен "изкуфял старец". Има твърде много неща, които (Тръмп) не знае за Северна Корея. Ние нямаме какво повече да губим. Макар че САЩ могат да вземат още много от нас, те никога няма да могат да ни отнемат силното чувство за самоуважение, мощ и омраза към САЩ".

Изявлението бе направено броени дни след подобната заплаха, отправена от първия заместник-външен министър Чхуе Сон-хюи, че Пхенян ще поднови обидите срещу Тръмп, след като президентът намекна на срещата на върха на НАТО, че е възможна военна акция среку Севера, и отново спомена прякора "човека -ракета" по адрес на Ким Чен-ун.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.