• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Тръмп се закани да удари Mercedes, BMW и VW

Тръмп се закани да удари Mercedes, BMW и VW

/КРОСС/ Когато американският президент Доналд Тръмп кани международни лидери в Белия дом, гостите му често играят само второстепенна роля. Всичко, което е необходимо, е фраза от посетителя или допълнителен въпрос от страна на журналист, след което Тръмп започва дългия си монолог. Осем минути, девет минути, десет минути - времето вече няма значение. В такива моменти Тръмп не се държи като президент в корсета на протокола, а по-скоро като политик в предизборна кампания - на митинг, пише Investor.bg.

В сряда италианският президент Серджо Матарела беше гостът, който мълчаливо стоеше до Тръмп, докато той се отприщи да говори за отговорността на Европа, за кюрдите в Северна Сирия и за демократите в САЩ.

Тръмп говореше особено често по една тема: търговския спор с ЕС. Въпреки че в момента фокусът на обществеността е върху търговските преговори с Китай, американският президент даде да се разбере, че обвиненията му срещу Европа по никакъв начин не заемат второстепенно място.

„Просто не можем да загубим тази война с митата", каза Тръмп в Белия дом. „Твърде голям е дисбалансът, за да загубим. Те правят много по-доходоносен бизнес от нас. Това е жалко", скара се той. „Не вкарваме селскостопанските си продукти в ЕС, а и колите ни са твърде тежки. Постоянно изпращат при нас Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault. Дълги години беше много трудна ситуация за нас - но сега става трудно за другата страна“.

На 13 ноември изтича срок, до който Тръмп възнамерява да обяви решението си за мита върху европейските автомобили. „Мога да разреша много лесно тази ситуация", заплаши той  и добави: „Надявам се да не трябва да го правя. Надявам се на успешни дискусии".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.