• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Обща тема за всички излизащи днес всекидневници е заседанието на българското и македонското правителство в Струмица, на което премиерът Бойко Борисов е заявил, цитиран от "24 часа" "Ако гледаме назад, няма да направим крачка напред".

Здравни специалисти предупреждават: "Българчетата са затлъстели и обездвижени", пише "Труд". 30 на сто от учениците имат проблеми с теглото, които водят до заболявания. Вестникът цитира и данни на Евростат, че българите даваме най-много пари за здраве от страните в Евросъюза. Темата за здравеопазването продължава вестник "Сега" със заглавието "И Европейската комисия отчете епидемия от хоспитализации в България". Въпреки честото приемане на пациенти в болница, 20 хиляди смъртни случая е можело да се предотвратят, показва анализ на Комисията. Данните са за 2014 г.

44 процента от селските къщи у нас са без вътрешна тоалетна, информира "Монитор". Данните са на националната ни статистика. В 13 на сто от къщите пък няма баня.

Три хиляди и 600 възрастни чакат да бъдат приети в държавен старчески дом, пише още "Монитор". За да бъде приет възрастен човек в такъв дом, някой трябва да почине, поясняват социалните работници. Управляващите предвиждат да закрият 10 институции за възрастни с психически разстройтва.

"Телеграф" предупреждава, в така наречения "черен петък": "Фирми за бързи кредити обещават бонус от 20 лева".В моловете има намаления менте. Лъжат ни и че стоката свършва.

"Докато продължаваме с ишлеметата, няма да имаме нормални доходи", заявява, в интервю за "Труд" председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова от ГЕРБ. Според нея, за да се справи местната администрация с изплащането на по-високите от догодина възнаграждения, трябва да въведе електронни услуги, да оптимизира дейностите си, включително и персонала. "Бизнесът трябва да бъде накаран да спазва закона", коментира Менда Стоянова пред "Труд".

Ако автомобилът ви не е в изправност, контролните органи ще свалят табелите с номерата веднага, на пътя - това гласи одобрен от депутатите текст, за който пише "24 часа".

"Великата ограда" по границата падна пак, е водещото заглавие на "Дума". Става дума за снимка, показана от депутата от БСП Елена Йончева за поредния проблем със здравината и охраната на границата с Турция.

"Таен правителствен щаб преговаря със Сакскобургготски за имотите му" е водещото заглавие на "Сега". Държавата търгува съдебните процеси за дворците срещу спиране на делата в Страсбург, водени от бившия премиер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.