• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Преглед на съботния печат

Преглед на съботния печат

/КРОСС/"Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците", пише вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че нито една телефонна измама не е била регистрирана в поледните два дни, след като е била заловена най-голямата банда ало-измамници в Горна Оряховица. Това е станало ясно след съвещание на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокрурор Сотир Цацаров.

Данните сочат, че от 2017 година досега групата е спечелила 2 млн. лева от телефонни измами. Според статистиката общо 2,2 млн. лева са щетите от такъв тип престъпления за първите 3 месеца на годината. Премиерът Борисов иска жервтите на телефонни измами да се обезщетяват с пари от отнети имоти на бандити, допълва "Труд".

"Лимит за извинителните бележки на учениците", информира "Монитор". Това обмислят депутатите, след като вчера окончателно решиха при 5 неизвинени отсъствия за месец да се спират детските надбавки за цяла година. Освен за отсъствие в училище, парите ще бъдат спирани и ако детето не е ходило на детска градина 3 дни без уважителна причина. Средствата ще бъдат прехвърляни към учебното заведение, уточнява "Монитор".

"Наркодилърите избират жертвите си по родителите" заявява в интервю за вестник "24 часа" психологът Ани Владимирова. По думите й пласьорите на дрога разузнават семсйствата на децата, които опитват да направят зависими към наркотиците и търсят такива с богати родители. "Дилърите разузнават, че там има пари, лека-полека с внимание успяват да дръпнат такива деца, убедени, че родителите ще се намесят и ще спонсорират тяхното оцеляване", предупреждава Владимирова пред "24 часа".

"Чернодробни проблеми мъчат всеки трети", съобщава в друга публикация "Труд". Близо 30 на сто от българите страдат от някакви проблеми с черния дроб, а още толкова изобщо не знаят къде се намира той. Проучване показва, че близо 60% от хоратат рядко или никога не са си правили ехографско изследване. Една от основните причини за неглижирането на профилактиката е схващането, че при заболяване ще има болка. Според експерти обаче много от проблемите с черния дроб протичат първоначално безсимптомно, предупреждава "Труд".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.