• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Отваря врати най-голямото туристическо изложение у нас

Отваря врати най-голямото туристическо изложение у нас

/КРОСС/От 14 до 16 февруари 2019 г., в рамките на Международното туристическо изложение „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО", над 380 национални туристически организации, туристически компании, дипломатически представителства, общини и организации от четири континента ще представят най-атрактивните възможности за отдих, пътешествия и възстановяване.
25 държави от различни краища на света презентират потенциала на своите страни в областта на индустрията на гостоприемството. Над 40 общински администрации и информационни центрове ще промотират новите инвестиции в туристическа инфраструктура и атракции на своите територии, съвременните услуги в областта на предлагането, фестивали и събития, които привличат посетителски интерес.
С всяка изминала година туризмът обхваща все по-голям спектър от сектори на икономиката, сочат данни на Световната организация по туризъм към ООН. Множество държави, сред които и България, определят туризма като приоритетно направление в своето развитие, заради неговата ключова роля за разширяването на услугите и повишаването на инвестиционния интерес. Освен като стимул за развитие на инфраструктурата на национално и регионално ниво, туризмът е важен фактор за развитието на културните индустрии, съхраняването на традиционни занаяти и уникални местни производства. Разнообразяването на туристическото предлагане увлича в индустрията на гостоприемството предприемачи от най-различни сфери - рекламни агенции, производители, доставчици на суровини, транспортни компании и много други.
Динамиката в развитието на туристическия сектор влияе пряко и върху структурата на образованието и системата за повишаване на квалификацията на кадри. Отчитайки огромната роля на туризма за развитието на различни сфери на обществения живот, Световната организация по туризъм обяви 2019 година за приоритетна в развитието на туризма в тясна взаимовръзка с пазара на труда. „Туризмът и работните места - по-добро бъдеще за всички" е темата на настоящата година в областта на туризма.
Квалификацията на кадрите в туризма е една от водещите теми в конферентната програма на тазгодишното издание на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО". Сред проблемите, които ще бъдат дискутирани в рамките на форума са възможностите, предоставяни от финансовите инструменти на ЕС за дигитализация и постигане на устойчив растеж в туризма, както и перспективите за развитие на балнеологичен и медицински туризъм у нас и опита на водещи европейски дестинации.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.