• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

С детски лагери за 66 лв. на ден русначета спасяват сезона

С детски лагери за 66 лв. на ден русначета спасяват сезона

София /КРОСС/ Сериозен интерес има от руснаци към организираните детски лагери у нас, съобщи руският вестник „Комсомольская правда".
Цените, на които се предлагат почивките за деца, са около 39 000 рубли или 700 евро за 21-дневен престой. В родна валута това прави по 66 лв. на ден. В цената са включени транспорт и нощувки. Сред другите предложения са двуседмична почивка за деца в курорта „Св. Константин и Елена,, от 1 юни за 500 евро. В лагера „Камчия,, същата почивка, но от 15 юни, струва 1050 евро. Освен това има и туроператори, които предлагат почивки за деца. Цената за детска програма с начало 1 юни е само 504-616 евро в зависимост от класа на лагера и курорта.
Лагери се провеждат ежегодно в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия,, край Варна. Управителят на един от хотелите в комплекса коментира пред „Телеграф,,, че ежедневно получават запитвания за провеждане на детски лагери от Русия и няма спад на интереса, но хората имат известни финансови притеснения. Заради това в момента управата на комплекса е на посещение в Москва, където ще се водят преговори за възможностите за провеждане на лагери.
Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов общо около 60 000 деца от Русия годишно идват у нас на лагер. За тази година все още нямаме данни колко са записани, посочи Драганов. Те отсядат основно в Камчия, Кранево и Каварна. Шефът на института коментира още, че почивката у нас за руснаците ще е по-евтина спрямо миналата година. Причината е покачването на долара и стабилизирането на руската валута. По думите на Драганов през тази година руските туристи, които разполагат най-вече с долари, ще могат да купят с 25% по-евтино български стоки.
Според данни на руски туроператори ранните записвания на туристи за България през тази година са 1000, а през миналата година са били 1800. Това става въпреки усилията на родните хотелиери да намалят цените за братушките. Родните туроператори отчитат рязък спад на запитванията от руснаци за почивки у нас от началото на този месец, заяви Калин Драганов, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Според него причината са слухове за ново поскъпване на рублата, което ще доведе до значителен ръст на записванията в последния момент, пише "Телеграф".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.