• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Турция спечели битката за Volkswagen

Турция спечели битката за Volkswagen

/КРОСС/ Автомобилен концерн Volkswagen AG регистрира дружество в западния турски град Маниса, показва информация от търговския регистър в страната, цитирана от Bloomberg. Фирмата, чрез която германският производител ще работи в южната ни съседка се казва Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, а регистрираната ѝ дейност е „проектиране, производство и монтаж на моторни превозни средства“, посочва economic.bg

Регистрирането на местната фирма на практика потвърждава намерението на компанията да изгради новия си завод именно в Турция, а шансовете на България, макар все още правителството да отрича, клонят към нула.

Дъщерното турско дружество е с капитал от 943.5 млн. турски лири (164 млн. долара).

Сегашната информация следва съобщения в германски и турски медии за разговори на високо ниво между висши представители на компанията и турските власти. Очаква се фабриката да служи като център за износ към Близкия изток и Русия, пише Bloomberg.

Заводът, който ще е 123-тият на VW в световен мащаб, ще обедини производството на средно големите седани VW Passat и Skoda Superb, с което ще се създаде плацдарм за увеличаване на продажбите в Източна Европа и Близкия Изток.

Най-големият производител на автомобили в света се бори да се конкурира с азиатските компании на тези пазари поради високата производствена цена в своите фабрики в Западна Европа.


Освен стратегическата обосновка на VW, проектът също така отбелязва победа за турското правителство, ръководено от президента Реджеп Тайип Ердоган в привличането на чуждестранни инвестиции, въпреки продължаващото икономическо, политическо и военно напрежение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

да плачем или да се смеем

И сега Плювню остана без комисионна, вай завалата ...

03.10.2019 14:51:20

Анонимен

Това беше ясно още от самото начало. Само не знам какво си мислеше онзи плондир - пожарогасител...

02.10.2019 18:35:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.