• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Община Царево ще глобява за палатки на плажа и това лято

Община Царево ще глобява за палатки на плажа и това лято

/КРОСС/ Община Царево ще глобява за палатки на плажа и това лято. Това решиха общинските съветници. Предвидената глоба може да достигне 5 хиляди лева.

От общината отказаха участие в прякото включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Все пак коментара на кмета на Царево е бил, че дългогодишната практика по отношение на къмпингуването е наложила изработването на тази наредба.

Изобщо не са сложни изискванията въведени от общината по отношение на къмпингуването. Ние просто създаваме регламент, правила, по които трябва да се действа, защото когато няма правила, всички виждате какво се получава - получава се един хаос от който печелят може би единици, но мнозинството губи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Даниел Скулиев, председател на общинския съвет на Царево. Ако вие сте собственик на имот и дойдете през лятото и видите, че върху имота ви има опънати 100 палатки, каква ще бъде вашата реакция. Ежедневно в общината се сблъскваме с този проблем и затова въведохме мерките по отношение на къмпингуването, допълни Скулиев.

Въведената от община Царево наредба за къмпингуването, тя нарушава конституцията и два закона. Грижата за добър стопанин е на собственика на всеки даден имот, а не на общината. Поредния нарушен закон от общината в случая и Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, който казва в член 4, че регистрационен режим може да се въвежда само със закон. Това каза от своя страна Дончо Бораджиев, адвокат на сдружение „Да запазим Корал". Община Царево изземва функциите на държавата и започва да издава наредби, които са в противоречие със закони. Не може с подзаконов нормативен акт да се въвеждат ограничения, забрани и глоби каквито не съществуват по закон - това е елементарно правно обяснимо и закона е такъв, коментира още адвокат Бораджиев

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калин

Само глоби ще вразумят всякакви така наречени зелени ентусиасти, за които всичко е свободна програма.

27.06.2019 22:39:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.