• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Андрей Делчев: Данъчните складове на горива се държат от един играч

Андрей Делчев: Данъчните складове на горива се държат от един играч

/КРОСС/ Един от малкото изводи на КЗК, по който имаме по-различно мнение е относно данъчните складове. Според мен складовите наличности са достатъчни, дори имаше дълги периоди, в които имаше свръхналичност, тоест свободна наличности. Според нас трябва да се направи това, което вчера препоръча икономическия министър Емил Караниколов- да се изследва пазара, защото има далеч по-ефективни мерки от това да се създават държавни такива складове. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация.

Друга от информациите от анализа на КЗК, че голяма част от складовите вместимости за бензин А95, А98 и за дизел, се държат от един единствен играч, според него е нормална констатация, защото става дума за най-голямата рафинерия в България и на Балканския полуостров и тя е и данъчен склад.

Цените на горивата не се влияят от такъв тип фактори като съхраняването на горивата в складовете, защото става въпрос за стотинки на 1000 литра, така че включването на държавата с данъчни складове, няма да промени особено цените. Цената на суровия петрол е тази, която движи цените нагоре и надолу, каза още Делчев.

Той коментира и темата за това, че голяма част от бензиностанциите може да затворят заради това, че не могат да изпълнят изискванията на касовата бележка да има разбивка за доставната цена на горивата и за това колко плащаме ние като акциз и ДДС. Изпълнителният директор на асоциацията коментира, че това колко плащаме ние като акциз и ДДС е лесната сметка - акцизът е фиксиран на 1000 литра, ДДС е лесно изчислимо. По-скоро проблемът в касовите бележки е въпроса за покупната цена и тя е нещото, което създава много смущения, защото в един и същи момент, в един резервоар на бензиностанция може да има различни партиди, които са на различна цена, а няма една покупна цена, каза още Андрей Делчев. Освен това разликата между покупната и продажната цена все още не е печалбата на търговеца и това ще създаде твърде тежки заблуди в потребителите, заяви още той

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.