• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

За литър бензин хората ще плащат не повече от лира

За литър бензин хората ще плащат не повече от лира

/КРОСС/За литър бензин хората ще плащат не повече от лира. Не сме имали такива цени от 2008. Така че определено ще ни останат повече свободни пари, коментира за телевизия Bloomberg Алисън Бейкър, директор за петрола и газта на PricewaterhouseCoopers, цитиран от bgonair.bg.

Както от британска гледна точка, така и от гледна точка на всички, които са нетни вносители на горива, мисля, че ще станем свидетели на ускоряване на икономическия растеж.

Нашите очаквания при цена от 60 долара за барел са за допълнителен ръст на британската икономика от 2%.

Железопътните и автобусните компании се очаква, не задължително непосредствено, но все пак определено да спечелят по-ниските цени на горивата, така че те определено ще спечелят и инвестиционната общност е наясно с това.

По-евтините цени на петрола означават и по-ниски разходи за авиокомпаниите и мисля, че има очаквания, че и ваканциите ще станат по-евтини.

Определено акциите на енергийните компании понасят сериозен удар, както по отношение на доверието на инвеститорите, така и по отношение на очакванията за изплащане на дивиденти, тъй като определено паричните потоци към тях са ограничени заради ниските цени на петрола.

Има много компании, които заради бума в добива и по специално бума на шистовия петрол преразгледаха стратегиите си и се фокусираха върху новите технологии, както и върху услугите в сектора.

Сега те потенциално могат да изгубят. Има икономики, които са силно зависими от износа на нефт и газ и падащите цени няма да им помогнат.

Те са в много нестабилна ситуация. Вземете Венецуела например. За да балансират бюджета си, петролът трябва да е поне 110 долара за барел.

Русия, Иран, за да балансират бюджетите си са им необходими подобни цени.

Дори саудитците в дългосрочен план немогат да оперират при цени от 45 долара за барел, ако това се окаже дъното на сегашния спад, както много анализатори прогнозират.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.