• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Преглед на печата в неделя

Преглед на печата в неделя

/КРОСС/ Въвеждането на тол-такса от средата на следващата година ще вдигне цените на основни храни с 3 до 5%, съобщава на първата си страница вестник "24 часа". Заради новите тарифи камионите с доставки ще плащат близо 10 пъти повече. Увеличението на цените ще засегне стоки като хляб, масло, сирене, колбаси, месо, които се транспортират всеки ден. Подробности за това как ще се отрази толтаксата на цените ще има в утрешния брой на вестника.
Днешното издание обръща внимание и на решението на премиерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия за обща кандидатура за световното първенство през 2030 година. Тогава ще се отбележи вековният юбилей на първенствата на планетата и заради това всички смятат, че Южна Америка е фаворит. Още повече заради силната кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай, която бе представена през юли миналата година. Исторически погледнато Балканите също имат своите козове, коментира "24 часа". Два отбора - Югославия и Румъния, пътуват на първото световно, което е бойкотирано от Великобритания, и така го спасяват от липсата на чужди отбори. Според изданието, спортната инфраструктура е основното препятствие пред кандидатурата на Балканите. Всички останали са почти готови докато в момента на полуострова имаме 3 от 12-стадиона, които са необходими.
Цял арсенал от пушки е бил скрит в къщата на великия поет Пейо Яворов на столичната улица "Раковски", пише "Телеграф". Наследници на Никола Вапцаров пък намерили в семейната къща в Банско тайник с документи, сред които имало и преправен като сабя щик, принадлежал на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. Вестникът разказва и за съдбата на къщата на Иван Вазов в София, която през 1926 г. става първият български литературен музей.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.