• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Български инженер от ЦЕРН идва да търси студенти за стаж в Швейцария

Български инженер от ЦЕРН идва да търси студенти за стаж в Швейцария

/КРОСС/Български инженер от ЦЕРН идва да търси студенти за стаж в Швейцария.

Маг. инж. Мирослав Атанасов, е дипломиран инженер по специалност Електротехника към ФЕА. По време на следването си той е участвал в стажантска програма в ЦЕРН, където впоследствие продължава успешно кариерното си развитие. По време на презентацията ще бъдат представени пред студентите и настоящите възможности за стажантски програми в ЦЕРН.

Пловдивските инженери от филиала на Техническия Университет в Пловдив, работещи в най-голямото съоръжение за ускоряване на частици в света, са двама. Но точно инж. Атанасов е в групата "Специални магнити" по проекта МедАустрон.

МедАустрон е център за адронна терапия, който е в процес на изграждане във Винер Нойщат, Австрия. Той е базиран на синхротрон за ускоряване на протони и въглеродни йони за третиране на ракови образувания. Електромагнитите, които оптимизира Мирослав, са инсталирани в екстракционната линия на ускорителя през юни 2014 г. и въведени в експлоатация през октомври 2014 г.

Инженер Атанасов ще разкрие подробности за работата си в ЦЕРН пред студенти и преподаватели в Аулата на ТУ- филиал Пловдив на 5 март. Презентацията на тема „Системи за трансфер на частиците в комплекса ускорители на ЦЕРН", представена от маг. инж. Мирослав Атанасов, е с начален час 15.30. Презентацията е организирана в рамките на инициативата на ФЕА за представяне на постиженията и успешната реализация на възпитаници на факултета.

Инж. Атанасов е в Пловдив и с още една важна мисия: да представи стажантските програми в ЦЕРН и покани студентите за участие в тях.

Доцент доктор Васил Спасов работи с Мирослав Атанасов от 3 курс в ТУ - филиал Пловдив и го обучава общо 4 години. Ето какво казва доцент Спасов за своя успял студент: "В Пловдивския филиал на ТУ той получи много добра академична подготовка. Съвместната ни работа беше в областта на численото моделиране и оптимизация на електрическите машини със съвременния метод на крайните елементи. Това беше и темата на първата му дипломна работа за бакалавърската степен. В своите разработки Мирослав Атанасов ползваше английски и френски език, които му даваха достъп до най-съвременната информация в нашата област. На магистърската му дипломна защита в пловдивския ВУЗ през юни 2014 година дойдоха много студенти от различни специалности, за да видят именития си колега. И да го попитат има ли начин да кандидатстват за стаж и работа в ЦЕРН. Магистърската дипломна работа на Мирослав е преведена на английски език и ще бъде публикувана в официалния сайт на ЦЕРН. Съвместната ни работа, която продължава и сега, затвърди впечатленията ми от Мирослав като много способен и обещаващ млад учен."

Доцент доктор Галидия Петрова - декан на факултет "Електроника и автоматика": "Смятам, че имаме подготвени студенти, които могат да направят стаж в ЦЕРН. Въпросът е, че не всички са достатъчно активни, за да могат да се реализират с тези стажантски програми. Искаме с примера на Мирослав Атанасов да мотивираме и окуражим другите наши студенти да търсят върхови професионални изяви. Имаме идея да направим поредица от срещи с успешно професионално реализирани наши възпитаници. Отговорите на инженерните въпроси, които се задават в ЦЕРН, започват от студентската скамейка на филиала на Техническия Университет в Пловдив."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.