• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Съдът оставя в ареста 11-те задържани за нелегалната тютюнева фабрика край Пловдив

Съдът оставя в ареста 11-те задържани за нелегалната тютюнева фабрика край Пловдив

/КРОСС/ Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани на 4 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари край Пловдив, съобщиха от съдебния орган. Оказа се, че това е най-голямата разкривана до момента незаконна фабрика.

Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказаделен съд от 7 юли, с което на трима българи, седем украинци и един молдовец бе наложена най тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража", а един бе оставен без мярка заради недостатъчно събрани доказателства за участието му в престъпната дейност.

Групата бе неутрализирана на 4 юли 2019 г. при координирани съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници". Разкрити бяха цех за заготовка на тютюн в района на село Ръжево Конаре с капацитет за обработване до 2 тона тютюн на час и фабрика за на цигари в землището на село Труд, с възможности да произвежда на една поточна линия по над 200 стека на час. Освен действащата поточна линия във фабриката, те са подготвяли и втора такава.

В производственото хале бяха намерени и иззети произведени на място цигари от марките Muratti и Royal с високо качество и надписи на гръцки за близо 2,4 млн. лева. Задържан бе и тир, натоварен с нелегални цигари за над 3 млн. лева.

Събраните доказателства сочат, че цикълът на производство в цеховете е бил затворен, заявява съдът. Работниците не са напускали сградите, осигурени са им били помещения за почивка, а в Ръжево Ронаре - и тунел за бягство и укриване при необходимост. Халето на фабриката е било с шумоизолиращи панели, мощен генератор е осигурявал ток за производството, за да не бъде регистриран голям разход на енергия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.