• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Българчетата първи в Европейския съюз по употреба на дрога", алармира "Труд". Все по-евтини и смъртоносни синтетични наркотици заливат пазара, най-често първият опит на наркотик е на 15 години. Данните са от митницата на летище София.

"Парното скача с между 2 и 9 процента", съобщава "Стандарт". В различните градове повишението е различно, поясняват от държавния енергиен регулатор.

"Контрабандата на цигари хем е смачкана, хем се вихри в денонощен режим", това е водещото заглавие на "Сега". Оказва се, че производството на нелегални цигари изобщо не е престъпление, коментира вестникът. Според главния прокурор, трябва да има тежко наказание и да се въведе някакъв вид режим за продажба на стари и рециклирани машини за цигари.

"24 часа" цитира Сотир Цацаров, който заявява: "От цигари се печели повече, отколкото от дрога, и бандитите са там, защото в закона няма наказание за нелегалното им производство". Главният прокурор представи на депутатите от Комисията за борба със сивата икономика идеи за законодателни промени в това отношение. Той информира, че в Унгария, Испания, Полша и Гърция са разбити фабрики за нелегално производство на цигари, в които и работниците, и машините са нашенски.

"Телеграф" помества свое разследване за особен вид търговия - юристи са на опашка пред травматологиите в търсене на клиенти. Лекари продават информация за ранени пациенти срещу сто лева. В схемата участват и следователи, служители в "Съдебна медицина", погребални агенции.

Всяка пета фактура се плаща със закъснение у нас. 4 процента се отписват като несъбираеми, пише "Сега". Според тазгодишното проучване на финансовата компания ЕОS, 26 на сто от фирмите ни са заплашени от фалит заради забавени плащания. Оказва се, че гражданите са по-дисциплинирани от бизнесмените по отношение на разплащанията.

"Стандарт" предлага интервю с изпълнителния директор на компанията EOS Райна Митова. Тя добавя, че фирмите чакат да получат парите си два месеца. Най-често лични дългове се правят от млади мъже със заплата над хиляда лева, които теглят кредити за мобилен телефон или лаптоп.

"След среща с американския посланик, ДПС втвърди тона срещу ГЕРБ", пише "Дума". "Предсрочните избори са неизбежни", заявяват от движението. В рубриката си "Цитат на деня" от изданието са подбрали част от изказване на президента Румен Радев. "Просто парадоксално. Премиерът маха вътрешния министър заради мърлява работа..., а по закон тази мърлява работа се координира ... и планира от главния секретар..., който се предлага за министър.", коментира държавният глава.

"Новите министри си влязоха в кабинетите", пише "Труд". "Рокадите в кабинета отново сблъскаха президент и премиер". Нанков остава в регионалното министерство като заместник-министър, какъвто беше и преди да стане министър, съобщава вестникът.

"Монитор" помества на първа страница снимка от клетвата на новите трима министри в Народното събрание.

"24 часа" разказва подробно за дискусия за лявата визия за България, проведена във Велико Търново, на която лидерът на БСП Корнелия Нинова е признала, че и сега в партията има лоби, което работи за коалиция с ГЕРБ.

"Земя" също цитира на първа страница Нинова "Борисов руши държавността". Изданието пояснява, че соцлидерът критикува премиера за променената под натиск на "началствата" позиция за Унгария.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.