• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Депутат обвини шефа на горското в Сливен в злоупотреби за над 1 млн. лева

Депутат обвини шефа на горското в Сливен в злоупотреби за над 1 млн. лева

/КРОСС/ „Вие правили ли сте проверки? Знаете ли какво се случва в това дружество? Знаете ли за злоупотреби и нарушения, и беззаконие от страна на директора на Югоизточно държавно предприятие?". Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България" Николай Цонков към министър Порожанов. Той обясни, че до него са постъпили сигнали за нарушения.

По думите му, на 01.10.2017г, в местността Тупчиите, където се провежда организиран международен лов, 22 служители на Югоизточно държавно предприятие са пристигнали с колите на дружеството и са започнали да правят проверки. Цонков обясни, че междувременно последват още две проверки, а резултатите от тях са нулеви, няма открити нарушения. „Възниква въпросът на какво основание се правят точно там проверки", заяви той и обясни, че това са разходи за дружеството, територията, за която отговаря дружеството, е огромна и трябва да се следи за много нарушения- като незаконна сеч. „Има основателни причини да мислим, че има големи злоупотреби в това предприятие, макар вие да твърдите че има добри финансови и икономически показатели", категоричен бе той.

Николай Цонков изрази учудване от резултатите от проверките, съобщени от министър Порожанов. Той попита как министърът ще коментира фактите: ремонт сграда в горско стопанство „Садово" за над 100 хил. лв.; прави се горски дом с идеята да се реализира ловен туризъм, но няма площи; мести се администрацията в община Сунгурларе, където отново се прави ремонт за 100 хил. лв. на нова сграда; стопанствата на Сунгурларе и Карнобат се обединяват и се мести офисът в Карнобат. „Как ще коментирате и закупуване на яхта от Държавно ловно стопанство „Ропотамо"? Кое е наложило ремонт на хижа „Ропотамо" за над 2 млн. лв.? Знаете ли за строителство на спа-център на хижа „Ормана"?", попита още той.

Николай Цонков обясни, че в предприятието работят повече от 30 юристи, а същевременно от отчетите за 2015г. и 2016г. е видно, че са похарчени над 400 хил. лв. за юридически и консултантски услуги. „Очевидно, дружеството има юридически капацитет, защо тогава се налага ползването на такива услуги?", попита той. Депутатът от левицата обясни, че в отчета на дружеството за 2015 г. и 2016г. са заложени над 700 хил. лв. представителни разходи за 2 години. За какво се харчат тези пари? Само на Агенция по горите, за цялата година горивото им струва 350 хил. лв. На другите предприятия представителните разходи са 30-40 хил. лв. на година. Къде отиват тези пари и за какво се харчат? Очевидно има проблем", заключи Николай Цонков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.