• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Прокуратурата иска 4 години затвор за Цветанов

Прокуратурата иска 4 години затвор за Цветанов

София /КРОСС/ В отсъствието на Цветан Цветанов в Софийския апелативен съд започнаха финалните пледоарии по делото, в което бившият вътрешен министър е подсъдим за престъпление срещу правосъдието.
Прокуратурата поиска от съда да потвърди четиригодишната ефективна присъда на Цветан Цветанов с аргумента, че тя е справедлива, а той абсолютно съзнателно е отказал да бъдат разпоредени използването на специални разузнавателни средтва, преди това разрешени от съдия, по отношение на великотърновският антимафиот Орлин Тодоров, с което е възпрепятствал наказателното произвосдство срещу него.
Съдът отхвърли искането на адвоката на Цветанов - Менко Менков за разпит на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев, който за днес изпрати болничен лист и след като съда го заличи с аргумента, че разпита му няма да допринесе с нищо ново за изясняване на делото. Менков поиска поредица от справки от МВР и прокуратурата, но и това не беше допуснато от съда, според който по делото има събрани вече достатъчно доказателства.
Защитата на Цветан Цветанов представи публикации, според които съдията от Софийския градски съд Тони Гетов, който миналия май осъди Цветан Цветанов на четири години затвор, го е направил, за да осигури дипломатическа позиция на съпругата си. Това внушение беше направено и в края на процеса. След ефективната присъда тогава Цветан Цветанов каза, че съдът е зависим и неофициално се твърдеше, че това е било сделката - Тони Гетов да го осъди като осигури поста за съпругата си. Софийският апелативен съд прие за сведения тези публикации, но заяви, че те са неотносими към финала на делото.
Вариантите пред съда са или промени присъдата, или в срок да я потвърди и да върне делото за ново обсъждане, съобщи БНР.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малко му е. Но в Абсурдистан и ден няма да лежи!

22.01.2015 01:02:16

Анонимен

Империята отвръща на удара

21.01.2015 21:18:58

Анонимен

Мисля че цецко о вече си търси квартира при га.еви!!!!

21.01.2015 16:18:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.