• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Ще има съдебни процедури за изтребителите

Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Ще има съдебни процедури за изтребителите

/КРОСС/ Вчерашното решение на парламента да даде мандат за преговори на правителството за закупуване на нови изтребители F-16 от САЩ, разцепи управляващото мнозинство. В студиото на БНТ, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че не очаква това развитие на ситуацията да се размине без неизбежните съдебни процедури на международно ниво.

Срамни и позорни, определи Валери Симеонов вчерашните дебати в НС. По думите му това е така защото става въпрос за едно предварително обявено приемане на оферти със запитване до държавите, които предлагат тези самолети, с предварителни условия и в един момент работната група, която извършва анализа на предложенията, казва - препоръчваме на правителството да одобри сделката с най-нередовния кандидат, който не отговаря на 4 от седемте условия. Този, който предлага най-голяма цена - по-голяма от тази, която беше заявена, който казва, че няма да спази срока на първите доставки, който не представи пълни технически данни за своя продукт и който не отговаря на условието такъв самолет да има на въоръжения в НАТО, каза още лидерът на НФСБ.

За Валери Симеонов се прехвърля топката от правителството към НС да промени тези условия. С други думи ние се нагаждаме към един от кандидатите. Независимо дали това са великите Съединени американски щати. Позорно и унизително е да промениш условията, за да угодиш на един от кандидатите, каза Валери Симеонов. Той заяви още, че от НФСБ са имали изключително сериозни съображение да не подкрепят едно такова решение. На първо място съображението е, че въздушното пространство се защитава най-успешно с ракети, които са в пъти по-евтини и гарантират много по-сериозна и истинска защита на въздушното пространство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цв.Цв. ходи на" молитвени закуски" всяка година и там му се спускат директивите. Когато единственото "суверенно и независимо " нещо в България е американското посолство....то да се вземе решение за закупуване на друг тип самолет е просто невъзпитано и неблагодарно!!!!!!

17.01.2019 11:49:50

Анонимен

Далаверко е прав в случая, но лобистът Цв.Цв. не го интересува!

17.01.2019 11:16:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.