• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Със софтуер на български специалисти проектират декорите на Джеймс Бонд и световноизвестни сгради

Със софтуер на български специалисти проектират декорите на Джеймс Бонд и световноизвестни сгради

/КРОСС/ Декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски блокбъстъри са проектирани със софтуер, разработен от български специалисти. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, топ актуалните марвел заглавия – Пазители на Галактиката 2, Капитан Америка: Гражданска война, Ант-Мен, Железният човек, както и Генезис и Игрите на глада 2.

Това са само част от успешните примери за приложението на водещия дизайн и BIM софтуер Vectorworks, чиято последна версия ще бъде представена по време на събитието „Future of Design” в София на 3 октомври. От близо 20 години години решението се разработва от екип от над 50 софтуерни инженери на Немечек България. Продуктите на Vectorworks вече се използват от над 650 000 професионалисти от различни сфери от цял свят.

Проектирането на сцени, декори и осветление за филмови продукции е само едно от приложенията на Vectorworks, който официално е в топ 3 на софтуерите за дизайн и BIM в света. Същото решение се използва в постановки на Бродуей, сцени и осветлението на музикални фестивали и големи събития като Евровизия и концерти, включително на Bon Jovi у нас. На него вече разчитат и водещите компании в сектора в България.

“Нашата работа е ежедневна, систематична, и детайлна. Тя е извън светлината на прожекторите и така е редно. Ние помагаме прожекторите да светят там, където трябва. И все пак няма как да не сме горди с таланта и резултатите, които постигат българските специалисти.”, обяснява Георги Брашнаров, основател на Немечек България.

Извън развлекателната индустрия, най-мащабно е използването на Vectorworks в архитектурата и ландшафтните проекти.

“Отново със софтуера, разработен тук в София, са проектирани много емблематични сгради по света, включително на Zaha Hadid Architects.”, допълва Брашнаров и посочва други знакови примери – най-високата жилищна сграда в Европейския съюз Zlota 44 във Варшава, запазената марка на екологичния дизайн Vancouver Convention Centre West в Канада, архитектурния шедьовър Hiroshi Senju Museum, летището в Айндховен, пристанището в Антверпен и дори футболния стадион в Лозана.

Българските архитекти и дизайнери ще имат възможност да се запознаят с новостите и подобренията, които предлага Vectorworks 2020 и да зададат своите въпроси директно на Главния изпълнителен директор на компанията Биплаб Саркар, който пристига у нас специално за предстоящото събитие в София. Фокус в новата версия на софтуера е използването на повече проектни данни, още по-голяма бързина и лекота на работа със софтуера.

„Замислим ли се за бъдещето и от какво имат нужда нашите клиенти, една тенденция изниква в съзнанието ни отново и отново – използването на повече проектни данни. Затова заедно с българския екип сме се постарали да предложим интуитивен, бърз и лек начин за достъп и използване на тези масиви от информация.“, каза Саркар преди посещението си у нас. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.