• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Васил Велев: Излизаме на протест заради безхаберието и узаконения грабеж в енергийната система

Васил Велев: Излизаме на протест заради безхаберието и узаконения грабеж в енергийната система

/КРОСС/Работодателските организации ще обявят днес намеренията си да протестират отново заради по-високите цени на тока. Националният протест ще се проведе в сряда. Те подготвят отново спиране на мощности и блокада на пътищата.

Имаме оглушително мълчание от страна на Обществения съвет, който се създаде, както и в парламента се прие един закон, който влошава в някои аспекти ситуацията. Не бяха изпълнени и редица поети ангажименти. Всичко това ще доведе до недопустим скок в цената на електроенергията, която индустрията нито може, нито иска да понася.

Това каза в ефира на БНР Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал. Той бе категоричен, че този път протестът няма да е символичен край работните места и в заводите, а с митинг-шествие във всички големи градове, включително и в столицата.

Велев поясни, че протестите ще се проведат пред областните управи и общинските управи в необластните градове, а в столицата шествието ще се насочи към Министерски съвет, Комисията за енергийно и водно регулиране и парламента.

Очаква се хиляди да излязат по улиците, а на предстоящата пресконференция ще бъде обявено, че синдикатите не само ще подкрепят протеста, но и ще се включат в него.

Това ще бъде един общ протест, с общи искания от различни гледни точки за неувеличаване на цената на енергията и за реформи в сектора, допълни Васил Велев.

Ако протестът не е достатъчно ефективен, лидерите на шестте организации, четирите работодателски и двете синдикални ще се съберат на 30 юли на съвместна пресконференция, на която ще бъдат съобщени следващите мерки, които ще бъдат предприети в защита на исканията на бизнеса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.