• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

РКИЦ организира кинопанорама, посветена на Великата отечествена война

РКИЦ организира кинопанорама, посветена на Великата отечествена война

/КРОСС/ Руският културно-информационен център организира Кинопанорама, която е посветена на подвига на многонационалния съветски народ в годините на Великата Отечествена война. Прожекциите ще се провеждат всеки четвъртък в 18.30 в Малката зала на Руския културно-информационен център през цялата 2020 година.

2020 година е юбилейна година на великия празник - 75-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война.

Това е празник, който ни дава възможност да се гордеем с подвига на своите бащи и деди и още веднъж да се поклоним на онези, които защитаваха нашата свобода, чест и достойнство, правото да живеем, да се трудим, радваме и творим за благото на Отечеството.

Рамо до рамо против фашизма са воювали руснаци и украинци, белоруси и молдовани, грузинци и узбеки, народите на Съветския съюз и много европейски страни.  САЩ и Великобритания, откривайки втория фронт, са помогнали да се ускори и приближи датата, която днес е велик празник за всички.

Филмите, представени в програмата на Кинопанорамата, правдиво показват героичната и трагична епопея, трудните етапи на първите дни от войната и радостта от Победата. Вие ще видите киноленти, които са заснети буквално в първите дни на войната, филми от съветския период, както и ново руско кино. Зрителита ще могат да гледат филмите не само на световно известни режисьори, такива като Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Юрий Озеров, Елем Климов, Лариса Шепитко, Михаил Калатозов, но и от други автори, които в своите кинопроизведения отразяват суровата правда на онази трудна и жестока борба. Много от тези киноленти са получили престижни награди на руски и международни кинофестивали в Кан, Венеция, Берлин, Карлови Вари, Сан Франциско, на други известни и престижни кинофоруми от цял свят. Освен това в този каталог са представени филми, които ще бъдат показани за първи път на нашите зрители.

В Кинопанорамата, посветена на 75-та годишнина от Победата във Великата отечествена война, има шест рубрики:

- «Мосфилм» представя;

- «Ленфилм» представя;

- Киноклуб «РУСИЯ»;

- Документален екран;

- Неизвестни филми за войната;

- Нови филми за войната.

Входът е свободен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.