• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Шансовете за успех на сделката за Брекзит - коментира британската преса

Шансовете за успех на сделката за Брекзит - коментира британската преса

/КРОСС/ Премиерът Тереза Мей заслужава нашата подкрепа, призовава в заглавие лондонският "Дейли телеграф" по повод подготвяното споразумение за Брекзит и внасянето му в Камарата на общините за одобрение.

От влизането на Великобритания в общността досега "ние никога не се движехме в една посока", казва авторът на статията Лиъм Фокс, който винаги е вярвал, че Великобритания един ден ще напусне ЕС. Цитирано е оригиналното мнение на опитния евродепутат от Германия Ханс-Олаф Хенкел, че "Великобритания е влязла във футболен клуб, а Брюксел е решил да се играе голф", съобщава 24 часа.

Светът много се е променил през периода от 70-те години насам, променила се е и британската икономика. Сега Обединеното кралство е пета икономика в света и стои все по-добре на краката си. Публичните финанси са по-силни, има съживяване на износа (ръст от над 10 на сто през 2017 г.), а и по данни на ООН Великобритания има много добри показатели от първите шест месеца на тази година, оптимистично констатира "Телеграф".

Сделката за Брекзит е класическо предателство, така че защо лейбъристите трябва да са съучастници в това, пита "Гардиън". Според вестника елитът на консерваторите тласка страната към пропаст, а опозицията все все още има възможност да предотврати това и да поиска нов народен вот.

Понастоящем пред страната има три варианта и парламентът едва ли ще е в състояние да направи смислен избор между тях: приемане на споразумението в настоящия или в леко променен вид, невъобразим хаос от изход "без сделка" или оставане в ЕС. От само себе си се разбира, че напускането на ЕС без споразумение би бил най-големият кошмар и това е една от причините, поради които решителността на лейбъристите да гласуват срещу сделката на Мей не е лишена от рискове. И за да бъде избегната националната катастрофа, Лейбъристката партия трябва подеме условното твърдение на лидера Джереми Корбин, че евентуален нов референдум" е "вариант за бъдещето" и да се обяви за нов народен вот за Брекзит.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.