• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вишеградската четворка с позиция за отстъпките, които Англия поиска от ЕС

Вишеградската четворка с позиция за отстъпките, които Англия поиска от ЕС

/КРОСС/ Вишеградската четворка ще излезе с обща позиция по отстъпките, които Великобритания иска от ЕС, за да остане в съюза. Преди дни Брюксел представи проекта с отстъпките, договорени с Великобритания за оставането на Обединеното кралство в ЕС.

Договорените с Лондон отстъпки включват ограничаване на социалните помощи за работници от други страни членки на ЕС за период до четири години. Договорена е и промяна в размера на детските надбавки, които могат да бъдат получавани във Великобритания. Те вече ще бъдат в размера, който заплаща родината на работниците, а не в размера, който се заплаща във Великобритания. Лондон и Брюксел са договорили още разпоредба, която позволява на 55% от държавите членки да могат да искат спиране или преразглеждат на европейско законодателство.

Вишеградската четворка, в която влизат Полша, Чехия, Словакия и Унгария, има намерение да състави обща позиция по отношение на исканата от Великобритания реформа в ЕС. Едно от основните им притеснения е предложението за ограничаване на помощите за граждани на други държави от ЕС, като според тях това ще доведе до дискриминация.

„Разбираме, че Великобритания иска да реформира ЕС, защото в международен план Съюзът отстъпва, икономиката му е по-близо до стагнация, отколкото до растеж", коментира в ефира на унгарско радио премиерът на Унгария Виктор Орбан.

Очаква се в понеделник Орбан да се срещне с полския си колега Беата Шидло, за да разговарят по този въпрос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.