• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Венеция монтира броячи за туристите

Венеция монтира броячи за туристите

/КРОСС/ Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи колко са туристите в един от най-натоварените сезони за града, съобщава .thelocal.it.

Системата от сензори и камери беше инсталирана по най-оживените улици в града за периода на карнавала, който започна на 8 и ще продължи до 25 февруари. По това време към Венеция се стичат хиляди посетители от цял свят, а местата в хотелите са резервирани от доста по-рано. През тази година обаче гостите са значително по-малко от очакваното - било заради опустошителните наводнения, предшествали тържествата, било заради опасенията от разпространението на коронавируса.

този сезон средната заетост на хотелите е 70-процента, съобщава регионалният вестник Il Gazzettino, а много от традиционните балове с маски са отменени.

Системата за преброяване на туристите опитва да събере информация откъде идват туристите, колко дълго остават и да отсее от тази статистика придстигащите във Венеция всекидневно по работа.

34 камери са монтирани в стратегически точки около забележителностите, които привличат най-голям интерес. Чрез безжичен интернет на всеки пет секунди системата изпраща данни за броя на хората на конкретното място и посоката, в която се отправят. Така може да се предвиди и броят на хората, които биха се скупчили на определено място и да се организират обходи, които да предотдвратят евентуална блъсканица.

Властите уверяват, че поверителността на посетителите е гарантирана, защото системата не притежава функцията за лицево разпознаване. Едновременно с това обаче тя ще взаимодейства с мобилните им телефони, за да узнае откъде идват.

Напрежението между местните жители и масовите туристи се покачва в последните години, а досега властите се опитваха да регулират отношенията с рестрикции и глоби, например за каране на колело без ръкави и приготвяне на кафе на улицата, градска такса и такса вход за ненощуващите в града посетители.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.