• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Правителство и президент отново в сблъсък - този път за Венецуела

Правителство и президент отново в сблъсък - този път за Венецуела

/КРОСС/ В България обичаме да се караме за Елена Йончева, за законопроект, по темата за Венецуела, за каквото дойде, само и само да се караме. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" политологът Мария Пиргова. Ние имаме институции, които показват, че в случая с Венецуела сме заедно с една част от страните от ЕС и имаме една президентска институция, която се съобразява с географското и геополитическото място на България, добави тя. Ние сме между Русия и Турция - САЩ са далече, а европейските ни партньори не са консолидирани - тоест ние трябва да запазим институция, която има излаз към една друга позиция, каза още Пиргова. В различни събития, позициите могат да се разделят и то премерено и договорено, смята още политологът.

България ясно е заявила от страна на Министерски съвет, който осъществява външната политика на страната през самия МС и външно министерство, че се солидаризира с позицията на европейския парламент. Това каза от своя страна политологът Георги Киряков. Тук обаче трябва да се върнем на противопоставянето между премиера и президента. В последните месеци президента остро критикуваше демократичните устои и казваше, че те са сериозно подронени, че демокрацията в страната е застрашена. И изведнъж Румен Радев изразява подкрепа за нещо във Венецуела, което няма нищо общо с демократичните ценности, с демократичните основи, демократичните практики, каза още Киряков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Назначаването на президент е опасен прецедент. Ако Хилари беше казала "не признавам Тръмп", като нищо щеше да го катурне. И сега не е много късно, но няма достатъчно гъвкав ум.

06.02.2019 16:55:45

Анонимен

Съгласен съм с първото твърдение на предишния коментар. Не може да коментираш нещо, което не си разбрал. А Киряков явно не е разбрал, че президентът не подкрепя „нещо във Венецуела“, а подкрепя принципите на международното право и тяхното спазване.

06.02.2019 10:35:56

Анонимен

Киряков, очевидно, е идиот. Не е ли демократично, да се критикуват опитите за насилствена смяна на демократично избран президент на суверенна държава? Те либералите, целуващи щатски задници, винаги са апологети на нещо, което съвпада с позицията на този, който им плаща. Между другото, ЕС няма единна позиция за ситуацията, така че Боко няма с какво да се солидаризира. Просто трябва да заяви становище, изхождайки от правото, справедливостта и здравия разум. Другото е нагаждачество.

06.02.2019 10:21:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.