• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Веско Ешкенази: 50 - Юбилеен концерт

Веско Ешкенази: 50 - Юбилеен концерт

/КРОСС/ На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане на сцената на Зала 1 на НДК в гр. София, за да сподели с българската публика неговият 50 годишен юбилей. 50 години живот, чийто смисъл е цигулката.

Той се обръща към нея с "ТЯ", а "ТЯ" го дарява със сцени и публика, за която той самият дори не може и да си мечтае. Двамата са комбинация от емоция, експлозия, себеотдаване и компромиси.

За предстоящия юбилей, Веско подготвя една нетипична за него шарена програма от произведения, извън рамките на класикът който е. Концертът ще се състои под съпровода на Плевенската Филхармония, а диригент ще бъде не кой да е а човекът, израснал рамо до рамо с Веско – неговия брат, Мартин Пантелеев.

В две концертни части, публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско, както и на гости, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, МИРО, Дани Милев, Люси Дяковска и други.
Дамата, която ще разкаже моменти от живота на Веско все още е тайна.

Произведения като "Рапсодия в синьо" , "Libertango", "Monti Csardas", "Не сега", "Лунната соната", "Adagio" и други, ще прозвучат по нечуван до сега начин.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приносът му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17.09.2019 беше удостоена със званието "Почетен гражданин на гр. София".

Концертът се представя с подкрепата на Столична Община, НДК и медийните партньори Btv Media Group и Bradio Group.

Билети:
Мрежата на EVENTIM
Каста на Cantus Firmus в Зала България.
Билетен център в НДК.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.