• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/„Българи над 55 вдигат икономиката", съобщава вестник „24 часа". Изданието обяснява, че икономическият растеж в България в последните години се крепи все повече на работниците над 55 години, докато делът на заетите до 34 години трайно спада. Това показва анализ на икономиста Лъчезар Богданов, основан върху данни на НСИ.

„Бедни общини продължават да „късат от залъка" си за МВР", пише в заглавие на първата си страница вестник „Сега". Министерството е получило дарения за почти 1 200 000 лева за миналата година въпреки бюджета си от над 1 милиард, показва регистърът на сайта му. 536 000 лева са дадени от чужди посолства.

Както винаги нищо не може да попречи на полицията да получава подаръци от бедни общини, коментира изданието. Те са дали на ведомството 434 644 лв. Това е изпитаната практика за безпроблемно получаване на подаръци, откакто през 2011 г. стана известно, че полицията е получавала дарения от хора, които разследва. Оттогава заобикалянето на забраната върви с пълна сила през общините и собствените фирми на МВР, отбелязва „Сега".

„5000 българи остават без пари и лечение всяка година след изпит пред ТЕЛК". Това пише „Телеграф" като се позовава на информация от бивши членове на териториалните лекарски комисии. Докато посредници уреждат фалшиви експертизи, деца и възрастни със сериозни здравословни проблеми не вземат свидетелства. Между 50 и 70 000 българи на година получават за първи път свидетелство за ТЕЛК, уточнява „Телеграф".

„БСП напуска Народното събрание" е водещата публикация за вестник „Дума". Докато ГЕРБ, ДПС и НФСБ не отменят скандалните промени в Изборния кодекс и докато не бъде избрана нова Централна избирателна комисия, депутатите от „БСП за България" напускат парламента. Това реши Националният съвет на партията, уточнява „Дума".

„Предизвестената смърт на преференциите". Под това заглавие вестник „Труд" публикува анализа на д-р Борислав Цеков от Института за модерна политика по повод приетите от парламента промени в Изборния кодекс и по-специално по-високия праг за преподреждане на избирателните листи. По думите на експерта партиите правят всичко възможно да запазят властта на своите политбюра за сметка на гражданите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.