• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/"Свърши ваксината за грип, внасят спешно", съобщава в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". От цялата страна има сигнали, че ваксините срещу грип в момента са изчерпани или свършват. Има обаче уверение на представителите на компании производители, че възможно най-бързо ще се осъществи допълнителен внос. Това каза директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата магистър-фармацевт Богдан Кирилов. Интересът към ваксините срещу грип тази година надмина очакванията на вносителите, които в предишни години се опарваха от пословичната незаинтересованост на българина, уточнява "24 часа".

Пием най-много евтини антибиотици в сравнение с цяла Европа за миналата година, информира вестник "Труд". Употребата на трета генерация цефалоспорини в болниците у нас е довела до много опасна резистентност към микроби, обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев. По думите му в момента около 40 хиляди души в рамките на ЕС умират от инфекции, които не могат да се лекуват с антибиотици, допълва "Труд".

"Управляващите контраатакуваха участниците в масовите протести", пише вестник "Сега". Изданието коментира, че управляващите са се съвзели от изненадващите акции на недоволство през уикенда и посочва, че в ГЕРБ са видели сценарий за дестабилизация на страната, защото вдигането на данъците било минимално, на цените на бензина - оправдано, а на застраховките - спекулативно.

"Глобите към КАТ скачат двойно, ако нарушителите на пътя не ги платят до месец". С тази мярка държавата ще се опита да повиши събирането на глобите от актове и електронни фишове, пише вестник "Дума". Според данни на КАТ от средно 180 млн. лв. санкции за нарушения годишно държавата успява да събере не повече от половината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.