• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ Българинът живее с около 520 лева на месец, показват данни на Националния статистически институт за последното тримесечие, цитирани от вестник "Труд".

Междувременно обаче доходите от заплатите са нараснали с 10% за година и вече формират над 55% от семейния бюджет. В интервю за вестника председателят на Асоциацията на софтуерните компании Доброслав Димитров отчита, че средната заплата на програмистите у нас е близо 4 пъти по-висока от средната заплата за страната, а броят на заетите в сектора се увеличава с всяка година.

"Стандарт" акцентира върху предупреждението на директора на Международния валутен фонд Кристин Лагард за нова глобална финансова криза. Ниският размер на външния дълг, солидният бюджетен излишък и рекордно ниската безработица остават буфери на България при евентуална икономическа буря, констатира вестникът.

Тема на столичните вестници са и гласуваните промени в Изборния кодекс, според които гласуването ще става само с машини след местния вот тази година. Въвежда се и долен праг за преференциите, който прави на практика невъзможно пренареждането на партийните листи, пише вестник "24 часа".

"ГЕРБ и ДПС съвсем обезсмислиха изборите", обобщава в заглавие вестник "Сега", според който с промените управляващата коалиция е поела пълен контрол над изборния процес. Заглавието на "Дума" по темата е "Мнозинството се гаври с правата на избирателите".

Заразата с дребна шарка у нас е друг фокус на печата. До момента има доказани 5 случая на морбили, за други 12 се очаква потвърждение, съобщава "24 часа". "Поражда се гняв срещу т.нар. антиваксъри - хората, които отказват ваксини", констатира още изданието.

На челната си страница "Труд" информира, че Европейският парламент е гласувал да се финансират неправителствени организации, които организират протести срещу правосъдието. Поправката е прокарана в програмата Правосъдие от групите на зелените и социалистите на пленарната сесия в Страсбург в сряда, за нея са гласували четирима български евродепутати.

Милиардите за Ф-16 да отидат за рязко повишаване на жизнения стандарт, настоява в интервю за вестник "Стандарт" зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки. По думите му България трябва да е и сред първите, които да се включат в проекта на Европейския съюз за въздушноотбранителна система.

Вербалната агресия над медиците от Спешната помощ е ежедневие, казва в интервю за "Телеграф" директорът на Центъра за спешна помощ в София д-р Георги Гелев. Агресията се проявява и към диспечерите. По думите на д-р Гелев това е тежка психологическа и емоционална преса, която демотивира хората и затова кадровият дефицит се задълбочава.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.