• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/Стотици милиони евро са превеждани под носа на БНБ и българските спецслужби от Венецуела и българска банка въпреки ембаргото върху венецуелската държавна петролна компания, пише вестник "Сега". Неприятната новина за прането на пари бе съобщена след спешна среща на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешния министър Младен Маринов с американския посланик Ерик Рубин, отбелязва изданието.

Главният прокурор Сотир Цацаров препоръча да се закрие Агенцията за българите в чужбина, съобщава "Труд". След заседание на временната анкетна комисия по случая със схемата за придобиване на българско гражданство Цацаров каза, че в този си вид тя генерира само корупция. Стана ясно, че в правосъдното министерство тече проверка на издаването на 40 хиляди български паспорта на чужди граждани, уточнява публикацията.

Анкета на независимите федерации от земеделието в няколко области на страната, показва, че недекларираната заетост в земеделието е 80%, пише по темата вестник "Земя" и допълва, че за да се справи с този проблем КНСБ започва проект срещу сивата икономика в четири сектора.

Заплатите на работещите в IT сектора бележат най-високия ръст през миналата година, достигайки средно над 2780 лева. Това е секторът, който привлича най-много нови наети, показват данни на националната статистика. На обратния полюс са хотелиерството и ресторантьорството, където средната заплата е най-ниска - 705 лева, пише по темата "24 часа".

Шофьори изпреварват инженери по заплати, отбелязва в публикация "Телеграф". Според вестника работодатели предлагат на водачите между 3500 и 4500 лева на месец.

Водачите от електротранспорта в София излязоха на работа с жълти жилетки и сложиха табели "Протест" на колите си. Акцията им е заради извънредните часове, които са принудени да изработват, както и заради липсата на достатъчно почивни дни, пише по темата вестник "Дума".

Дълъг любовен уикенд в чужбина за 14 февруари би струвал поне 500 лева. Най-често офертите включват 2-3 нощувки, самолетен билет и трансфер до мястото на настаняване. Най-много предложения има за Париж, но те не включват нищо извън обичайното, е показала справка на вестник "Монитор".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.