• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Българинът плаща все по-малко за храна и все повече за данъци", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Оказва се, че в това отношение все повече заприличваме на другите страни от ЕС. Между 2008 и 2016 г. делът на разходите за храна и безалкохолни напитки в общия бюджет на българина е спаднал от 36.6% на 30.8%, като е напълно възможно през отиващата си година за първи път да слезе и под 30%, както е във всички останали членки на Евросъюза. От анализа на Института за пазарна икономика става ясно, че една пета от бюджета на най-бедните отива за жилищни разноски, а над 4% - за цигари и алкохол.

При представянето на проектобюджета на столицата за 2018 година, който е в размер на 1 млрд. и 43 млн. лева, кметът Йорданка Фандъкова е успокоила, че данъците няма да бъдат увеличавани, отбелязва вестник "24 часа". Изданието цитира и думи на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов, който е изчислил, че всеки ден до София на работа пътуват 42 хиляди души.

Само 8 хиляди от купените елхички са законни. Това е бройката на коледните дръвчета, закупени досега от държавните горски стопанства, съобщава вестник "Монитор". 3200 от тези дръвчета са живи и след това могат да се засадят, а останалите 5000 са отсечени, показва статистиката на земеделското министерство, цитираната от изданието.

"Обявиха ракията за лекарство", пише в заглавие на първата страница на вестник "Телеграф". Учени от БАН са на мнение, че алкохолната напитка в малки количества е полезна за здравето. Според тях съставките й помагат на храносмилането като стимулират отделянето на ензими. И още - ако се пият по 50-70 грама ракия на вечер няма да имаме стомашни проблеми, допълва всекидневникът.

Папата поиска промени в молитвата "Отче наш", тъй като смята част от настоящия й текст за некоректен, съобщава на първата си страница вестник "Труд" като се позовава на публикация в британския "Телеграф". Изданието обяснява, че става дума за фразата "и не ни въвеждай в изкушение", която навежда на мисълта, че Бог е способен да изкуши. Според папа Франциск по-подходяща е френската корекция от 2013 година - "не ни позволявай да попаднем в изкушение".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.