• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ЧЕЗ поиска поскъпване на нощния ток с 67,6%", информира вестник „Сега". Изданието коментира, че „евтиният нощен ток за живеещите в Западна България може да остане в историята". Причината е, че ЧЕЗ, която обслужва 1/3 от страната, е поискала от Комисията за енергийно и водно регулиране поскъпване на нощната тарифа с 67,6% от 1 юли. Така един киловатчас би трябвало да скочи от 0,05654 лв. без ДДС в момента до 0,09476 лв. Заявката за увеличение на дневната тарифа също е сериозна - компанията е поискала поскъпване на дневния ток с 3,5% до 0,13759 лв. за киловатчас. Предварителните заявки на ЕРП-тата бяха оповестени вчера, допълва „Сега".

„Вече е явна войната в съдебната система", пише вестник „Дума". Изданието посочва, че „председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов открито критикува главния прокурор Сотир Цацаров и влезе в задочна война с него. Той обяви, че за правосъдието предстоят „мракобесни времена", защото Цацаров се е прицелил в креслото на главния съдебен инспектор. Панов се противопостави на идеята на ГЕРБ да уредят разследвания срещу „тримата големи в съдебната власт чрез законодателни промени. Цацаров обяви, че подкрепя подобни планове", уточнява „Дума".

„Колите с дрегер за алкохол и система срещу заспиване", информира вестник „24 часа". Европейският парламент одобри новите правила за въвеждане на животоспасяващи технологии на всички леки коли, камиони и автобуси от 2022 г. Те включват поставяне на черни кутии, интелигентна система за контролиране на скоростта, за безопасно движение на заден ход чрез камери или датчици, допълва всекидневникът.

„Пробутват ни македонско агнешко за наше", пише вестник „Труд". В отворено писмо от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация посочват, че е възможно търговци да се опитат да продават агнешко от Северна Македония за българско за предстоящите празници. Според родните производители цената на традиционното за гергьовската трапезата месо няма да е по-различна от миналогодишната. По думите на овцевъди в момента във фермите агнетата се продават средно по 6 лева за кг живо месо, а от кланиците - между 11 и 13 лева, уточнява „Труд".

„Родителите изплащат 3 години кредитите за абитуриентския бал." Това казва кредитният консултант Тихомир Тошев пред „Монитор". По думите му практиката е по-обичайна за по-бедните региони като Северозападна България и Родопите. „Обикновено става въпрос за малки суми от рода на 200-300 до 500 лв., които не достигат при организацията на събитието", пояснява експертът, цитиран от „Монитор".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.