• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Преглед на печата в понеделник

Преглед на печата в понеделник

/КРОСС/"Започва ново източване на КТБ чрез делата срещу цесиите", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Пред изданието търговски съдии са заявили, че фалиралата КТБ може да бъде допълнително източена с делата срещу цесиите между вложители, направени след рухването на банката - с изплащане на тлъсти адвокатски хонорари на "особени представители" на банката. След затварянето на банката много вложители, фирми и физически лица опитаха да спасят част от парите си, като си прехвърляха вземания и си погасяваха взаимно дългове. Така те избегнаха общия ред на удовлетворяване на кредиторите и ощетиха останалите, които не са действали по тази схема. Синдиците оспорват част от тези сделки, обяснява "Сега".

"Търсят 5700 войници за 800 лева заплата", съобщава вестник "Труд". Пред всекидневника експерти коментират, че недостигът на войници спъва изпълнението на вскеидневните задачи на Българската армия, свързани с бойната подготовка. Въпреки че проблемите не са нови, те добиват застрашителни размери, посочва "Труд". Непопълнените щатове са за войници, сержанти и офицери, отбелязва началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. Най-голям е недостигът на кадри в пехотата - почти 80% от общото количество, уточнява изданието.

"Който гори боклук - ще мете 30 дни в парка" - такова предложение ще направят депутатите от ГЕРБ", информира вестник "24 часа". Тази мярка е съобщил шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, като идеята е всеки, който гори боклук, да чисти 20-30 дни градинки и паркове. За да влезе санкцията във възможно най-кратък срок, се използва фактът, че в момента Наказателният кодекс е отворен на 3 места по съвсем други поводи. Така реално текстът за замърсяването на въздуха ще може да влезе направо на второ четене и да бъде приет скоростно, уточнява "24 часа".

"Обират ни жилището с "коледни дарения", информира "Монитор". За това са алармирали от МВР, откъдето са изготвили препоръки как да се пазим от крадците по празниците. Според експертите по сигурността вече се наблюдава тенденция по вратите на апартаментите да звънят различни хора, които често носят папки със сърцераздирателни снимки. В повечето случаи те събират пари за болни и бедни деца, с които да им подсигурят вечеря за Коледа. Оказва се, че това са или доносници на крадците, или дори самите крадци, допълва "Монитор"

"Европа се тресе от неравенства", заяви в ефира на БНР президентът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от вестник "Дума". По думите му Европа е атакувана и подкопавана от много посоки, а бунтът на европейските граждани е срещу огромните неравенства. Битката на следващите евроизбори ще бъде за оцеляването на Европа и на европейската идея, посочва Станишев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.