• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/"Вземат ти книжката при удар на завой", информира вестник "24 часа". Една от мерките за намаляване на жертвите на пътя, предложени от вътрешния министър Младен Маринов, предвижда при катастрофа на завой виновният шофьор да губи книжката си и да си я връща обратно след изпит, който да показва, че е научил правилата за движение при завой.

В периода от 2011-2017 година на завои са загинали 1156 души, като всяка четвърта жертва на катастрофа е именно на завой.

МВР предлага още скоростта на първокласните пътища да бъде намалена до 90 км в час, а в градовете - до 30.

"Държавата иска да национализира акции от масовата приватизация", пише вестник "Сега". Това става повече от 20 години след така нареченото масово раздържавяване, което формално имаше за цел да превърне гражданите в акционери в приватизационни фондове или в съсобственици на предприятията.

Вчера Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане концепция за реализиране на тези акции, която на практика означава отнемане на собственост, коментира изданието. Ако до 5 години собствениците им не ги потърсят, те ще бъдат продадени, а парите - преведени в Сребърния фонд, допълва "Сега".

"Закрепиха двойния стандарт за храните", информира вестник "Дума". Изданието уточнява, че мнозинството в НС отхвърли на първо четене с два гласа разлика законопроекта на БСП срещу двойните стандарти при храните, само защото е внесен от опозицията. Промените предвиждаха да се въведат сертификати за съответствие за храните, произведени извън България, допълва "Дума". "Фокуси със сирене въртят търговци и производители", пише вестник "Труд".

Проверка на всекидневника е показала, че сиренето с палмова мазнина е изчезнало от магазините, след като са влезли в сила новите правила за имитиращите продукти. На витрините с млечни продукти обаче има сирене за по 4-5 лева за кг, което не може да е истинско, отбелязва "Труд".

Изводът е, че производителите са се преориентирали от сирене с палмова мазнина към такова с по-високо съдържание на вода, посочва експерти пред изданието.

"Най-много и най-опасни са лавините в Пирин", информира вестник "168 часа". Изданието уточнява, че след това Рила и Витоша се нареждат сред планините с най-много лавини. 9 са жертвите под снега за 3 години, посочва "168 часа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.